Το Ascend Mate, το μικρό τερατάκι που παρουσίασε η Huawei τον Ιανουάριο, είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά στον εκθεσιακό χώρο της εταιρείας στην έκθεση MWC 2013.

Όπως το περιμέναμε, το πρώτο πράγμα που μας έκανε εντύπωση είναι το τεράστιο μέγεθος αφού το Ascend Mate διαθέτει μια ασυνήθιστη οθόνη 6.1' ιντσών που σίγουρα δε μας επιτρέπει να το αποκαλέσουμε smartphone αλλά ούτε και tablet. Είναι στην ουσία το δίλημμα που δημιουργήθηκε από την παρουσίαση του πρώτου Galaxy Note της Samsung, με το Ascend Mate να απομακρύνεται εντελώς από τον όρο smartphone αλλά να μη πλησιάζει και τον όρο tablet.

 

Πάντως η Huawei έχει αποφασίσει να μη εξοπλίσει τη συσκευή με Full HD ανάλυση και να παραμείνει στην HD ανάλυση μια απόφαση που προκαλεί εν μέρη έκπληξη μιας και τα 241ppi δε βοηθούν στην ευκρίνεια της οθόνης.

 

 

Ascend MateAscend Mate

 

Ascend MateAscend Mate

Ascend MateAscend Mate

 

 

Με επεξεργαστή κατασκευής της ίδιας της Huawei, χρονισμένο στο 1.5 GHz, 2 GB RAM, το Ascend Mate διαθέτει πάχος 10 χιλιοστών και βάρος 200 γραμμάρια που κρίνονται ικανοποιητικά για μια συσκευή σ'αυτό το μέγεθος. Η ποιότητα κατασκευής θυμίζει το Note 2 της Samsung αφού κυριαρχεί το γυαλιστερό πλαστικό

Τρέχει την έκδοση 4.1 Jelly Bean του Android στην οποία η Huawei έχει προσθέσει από πάνω το δικό της γραφικό περιβάλλον, το Emotion UI. Στο πίσω μέρος βρίσκουμε κάμερα 8mp με LED Flash ενώ στο μπροστινό μια δεύτερη κάμερα του 1mp για βιντεοκλήσεις. Η μπαταρία των 4.050 mAh είναι σίγουρα εντυπωσιακή και αναμένεται να δώσει ικανοποιητική αυτονομία στη συσκευή, σε συνδυασμό με ειδικό λογισμικό που έχει αναπτύξει η Huawei για εξοικονόμηση ενέργειας.

 

 

Το Ascend Mate έχει ανακοινωθεί αρχικά για την αγορά της Κίνας με τιμή που πλησιάζει τα $600.