Η Huawei είναι από τους πρώτους κατασκευαστές που στήριξαν την πλατφόρμα της Microsoft, τα Windows Phone, μια σχέση που φαίνεται θα συνεχιστεί παρά τις σημαντικές εξελίξεις.

Ένα από τα μοντέλα που ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά σύντομα η Huawei είναι ο διάδοχος του Ascend W1, το Ascend W2 το οποίο είδαμε από κοντά και το οποίο στηρίζεται στα Windows Phone 8.

 

Όπως και ο προκάτοχος του, έτσι και το Ascend W2 έχει στόχο την αγορά των οικονομικών μοντέλων με εύρος τιμής περίπου στα €250 στα οποία έχει αρκετά έντονη παρουσία και η Nokia. Διαθέτει ικανοποιητικά τεχνικά χαρακτηριστικά όπως οθόνη 4.3 ιντσών, μεγαλύτερη κατά 0.3 ίντσες από το προηγούμενο μοντέλο διατηρώντας όμως την ίδια ανάλυση των 480 x 800. Στο εσωτερικό υπάρχει διπύρηνος επεξεργαστής Snapdragon χρονισμένος στο 1.4 GHz με 512mb RAM και 8 GB αποθηκευτικού χώρου τον οποίο μπορούμε όμως να μεγαλώσουμε μέσω της microSD θύρας

 

Huawei Ascend W2 - Πρώτη ματιά

Huawei Ascend W2 - Πρώτη ματιά

Huawei Ascend W2 - Πρώτη ματιά

Huawei Ascend W2 - Πρώτη ματιά

 

Το Ascend W2 διαθέτει ακόμα κάμερα των 8mp στο πίσω μέρος με LED Flash με δυνατότητα εγγραφής 1080p video καθώς και μια δεύτερη στο μπροστινό για βιντεοκλήσεις.

 

Το πλαστικό χωρίς έκπληξη είναι το κυρίαρχο υλικό κατασκευής ενώ το κράτημα με το ένα χέρι είναι άνετο αν και το βάρος είναι στα 160 γρ. Η Huawei προτίθεται να το κυκλοφορήσει σύντομα και στην Ευρωπαϊκή αγορά ακολουθώντας την ίδια πολιτική και με το W1 κάτι που σημαίνει ότι θα το δούμε σε αρκετά χρώματα.