Αυτή την περίοδο πραγματοποιείται το Mobile World Congress στη Σαγκάη, στην Κίνα και όλοι οι μεγάλοι κατασκευαστές smartphones βρίσκονται εκεί. Ανάμεσα τους είναι και η Huawei, η οποία δεν έκρυψε τα «5G» σχέδια της.

Σε ομιλία του στο MWC Shanghai 2018, ο CEO της Huawei, Eric Xu δήλωσε ότι οι πρώτες εμπορικές λύσεις 5G καθώς και τα πρώτα chips του είδους αναμένονται μέχρι τον Μάρτιο του 2019.

Η Κινέζικη εταιρεία πρόκειται να ξεκινήσει το λανσάρισμα smartphones με υποστήριξη 5G μέχρι τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς. Λαμβάνοντας υπόψη την χρονική περίοδο που η εταιρεία παρουσιάζει τα κινητά της P-series, το πιθανότερο είναι οι νέες ναυαρχίδες της εταιρείας (P30-series) να μην υποστηρίζουν τα νέα δίκτυα.

Αντίθετα, με την μεθεπόμενη σειρά Mate, που θα παρουσιαστεί επίσημα τον Οκτώβριο του 2019, η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει νέο SoC Kirin, οπότε περιμένουμε την Mate 30-series να υποστηρίζει τη καινούρια τεχνολογία. Λογικά, το πρώτο 5G chip της Κινέζικης εταιρείας θα είναι το Kirin 1020.

Επί του παρόντος, η Huawei αναμένει τα τελευταία μικροπροβλήματα και ζητήματα που σχετίζονται με τη χαμηλή υστέρηση και τη συνδεσιμότητα του δικτύου να έχουν διευθετηθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους, πράγμα που θα επιταχύνει σημαντικά τη διαδικασία ανάπτυξης. Επιπλέον, ο CEO της Huawei πιστεύει ότι η τεχνολογία 5G θα βοηθήσει την εικονική και την επαυξημένη πραγματικότητα να αναπτυχθούν περαιτέρω, παρόλο που για την ώρα, δεν έχει αποκαλύψει τα σχέδια της για το αν σκοπεύει να εισέλθει στην αγορά μελλοντικά.

PhoneArena

  • Like 1