Λίγες εταιρείες έχουν σχεδιάσει τα δικά τους 5G modems/ chips και ακόμη λιγότερες παράγουν τόσο τα chips όσο και τις συσκευές που θα τα ενσωματώνουν.

Η ιστοσελίδα DigiTimes πρόσφατα δημοσίευσε ένα άρθρο για το επερχόμενο 5G smartphone της Huawei, το οποίο λέγεται ότι θα είναι τόσο ισχυρό και θα καταναλώνει τόση πολλή ενέργεια σε σύγκριση με τα smartphones τεχνολογίας 4G της εταιρείας, που για την ψύξη του θα  απαιτεί ένα ειδικό σύστημα ψύξης με heatpipe από χαλκό,  ώστε η απαγωγή θερμότητας να είναι όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη.  

Σύμφωνα με την αναφορά της ιστοσελίδας, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Κινέζικης εταιρείας Eric Xu, επιβεβαίωσε ότι τα chips ασύρματης τεχνολογίας 5G της εταιρείας επιδεικνύουν 2,5 φορές υψηλότερη κατανάλωση από τα 4G. Αν και ο κος. Xu δήλωσε ότι πρόκειται για έναν συμβιβασμό που πρέπει να γίνει για να βρεθούμε σε θέση να απολαμβάνουμε υψηλότερη απόδοση από τις νέες συσκευές, αυτό σημαίνει επίσης ότι τα πρώτα smartphones τεχνολογίας 5G της Huawei –για να προσφέρουν τουλάχιστον το σημερινό επίπεδο αυτονομίας- θα πρέπει να εξοπλιστούν με μεγαλύτερης χωρητικότητας μπαταρίες καθώς και με ασυνήθιστες και εξειδικευμένες λύσεις ψύξης. Ο Eric Xu δήλωσε ότι θα χρειαστεί περαιτέρω έρευνα και ανάπτυξη για τη βελτίωση των τεχνολογιών απαγωγής της θερμότητας και εξοικονόμησης ενέργειας των 5G chips.

Για να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απαγωγή της θερμότητας για το πρώτο της smartphone τεχνολογίας 5G, η Huawei θα χρησιμοποιήσει ένα σύστημα ψύξης υψηλής ποιότητας από την Auras Technology, που διαθέτει φύλλα χαλκού πάχους 0,4 mm.

Screen-Shot-2018-07-30-at-10_05.22-AM.jpg.aa4600e7c473744ab300af44a8901137.jpg

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία Auras Technology θα ξεκινήσει την μαζική παραγωγή των χάλκινων συστημάτων ψύξης τον Σεπτέμβριο, αρκετά πριν από την κυκλοφορία του πρώτου τηλεφώνου 5G της Huawei, οι αποστολές του οποίου αναμένεται να ξεκινήσουν τον Ιούνιο του 2019. Αυτό σημαίνει ότι οι αποστολές της πρώτης συσκευές 5G της Huawei θα ξεκινήσουν λίγους μήνες αφότου οι πρώτες ανταγωνιστικές συσκευές 5G φτάσουν στην αγορά εξοπλισμένες με modem τύπου Snapdragon X50 της Qualcomm, αλλά πιθανότατα πριν από συσκευές 5G που χρησιμοποιούν modem τύπου Intel XMM 8000 5G.

VentureBeat