Σε συνέντευξη που παραχώρησε, ο Consumer Business President της εταιρείας, Jim Xu επιβεβαίωσε ότι εργάζονται πάνω σε μία gaming-focused συσκευή που προορίζεται να κυκλοφορήσει στο δεύτερο μισό της χρονιάς.

Μπορεί να μην γνωρίζουμε άλλες λεπτομέρειες για την συσκευή, ωστόσο είναι σίγουρο ότι θα κάνει χρήση της τεχνολογίας GPU Turbo, που σύμφωνα με την Huawei μπορεί να αυξήσει την απόδοση της συσκευής στο παιχνίδι κατά 60% ενώ παράλληλα μπορεί να μειώσει την κατανάλωση κατά 30%.

Τα κινητά που έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον των χρηστών στη νέα αυτή προϊοντική κατηγορία είναι τo Razer Phone, το ROG smartphone της ASUS, το Black Shark καθώς και το οικονομικότερο Honor Play. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε την Huawei να εισέρχεται στην κατηγορία με μία «dedicated» συσκευή.

Όμως η πρόθεση της εταιρείας να λανσάρει ένα gaming-oriented smartphone δεν ήταν η μοναδική είδηση που «βγήκε»  από την συνέντευξη που παραχώρησε ο Jim Xu, αφού όπως δήλωσε ετοιμάζεται και ένα foldable smartphone (πιθανότατα με αναδιπλούμενη οθόνη).

Για την ώρα, γνωρίζουμε ότι η Samsung εργάζεται πάνω σε μία συσκευή του είδους, όπως και οι εταιρείες Microsoft και Lenovo (Motorola). Κάτι ακόμα που έγινε γνωστό από την συνέντευξη είναι ότι η Huawei λέει “όχι” στα κινούμενα μηχανικά μέρη, σαν αυτά που διαθέτουν οι σειρές Oppo Find X και vivo NEX.

GSMArena