Πέρυσι, η κυβέρνηση Biden υπέγραψε τον νόμο Secure Equipment Act, ο οποίος αποσκοπούσε στο να εμποδίσει την έγκριση αδειών δικτύου από διάφορες κινεζικές εταιρείες, των οποίων το hardware έχει θεωρηθεί απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Αυτή την εβδομάδα η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC), ανακοίνωσε ότι ξεκινά και επίσημα την εφαρμογή της απόφασης, κάτι που σημαίνει ότι συγκεκριμένος μελλοντικός εξοπλισμός από τις Huawei, ZTE, Hytera, Hikvision και Dahua δεν θα εγκριθεί για πώληση στις ΗΠΑ. Ο υφιστάμενος εξοπλισμός των εν λόγω εταιρειών, ο οποίος περιλαμβάνεται σε σχετική λίστα της FCC, δεν επηρεάζεται από τον νόμο.

«Η FCC έχει δεσμευτεί να προστατεύει την εθνική μας ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι δεν επιτρέπεται η χρήση αναξιόπιστου εξοπλισμού επικοινωνιών εντός των συνόρων μας, και συνεχίζουμε αυτό το έργο εδώ», ανέφερε σε δήλωσή της η πρόεδρος της FCC, Jessica Rosenworcel. «Οι νέοι κανόνες αποτελούν σημαντικό μέρος των συνεχιζόμενων ενεργειών μας για την προστασία του αμερικανικού λαού από απειλές εθνικής ασφάλειας που αφορούν τις τηλεπικοινωνίες».

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι η FCC δεν απαγορεύει πλήρως το hardware των συγκεκριμένων εταιρειών. Για ορισμένες, όπως η Hytera, η Hikvision και η Dahua, η FCC αναφέρει ότι εστιάζει στον εξοπλισμό που σχετίζεται με «τους σκοπούς της δημόσιας ασφάλειας, της ασφάλειας των κυβερνητικών εγκαταστάσεων, της φυσικής επιτήρησης κρίσιμων υποδομών και άλλων σκοπών εθνικής ασφάλειας». Εάν οι εταιρείες αυτές μπορούν να αποδείξουν ότι δεν προωθούν τον εν λόγω εξοπλισμό για κυβερνητική χρήση, ενδέχεται να μπορέσουν να λάβουν άδεια από την FCC.

Η τελευταία αυτή κίνηση ακολουθεί χρόνια συγκρούσεων μεταξύ των ΗΠΑ και εταιρειών που συνδέονται στενά με κινεζικές κυβερνήσεις. Αυτό περιελάμβανε την τοποθέτηση πολλών αξιόλογων κινεζικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένης της DJI, στον "κατάλογο οντοτήτων" του Υπουργείου Εμπορίου, ο οποίος απαγορεύει στις αμερικανικές εταιρείες να πωλούν εξοπλισμό σε αυτές. Η FCC ζητά επίσης 5 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τους αμερικανικούς αερομεταφορείς με το τεράστιο έργο της αντικατάστασης εξοπλισμού από τη Huawei και τη ZTE. 

  • Like 2
  • Haha 2