Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Huawei Consumer Business Group, Richard Yu, στην εκδήλωση για το λανσάρισμα της σειράς P40 στην Κίνα, ανακοίνωσε την Huawei Card.

Αν και για την ώρα δεν γνωρίζουμε πολλές λεπτομέρειες για την Huawei Card, η… πιστωτική κάρτα της Κινέζικης εταιρείας δανείζεται πολλά στοιχεία από την Apple Card, όπως για παράδειγμα ότι είναι τόσο μία φυσική κάρτα, όσο και μία εικονική. Επιπλέον, τα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας θα αποθηκεύουν όσα δεδομένα σχετίζονται με τη χρήση της, στην ίδια ασφαλή τοποθεσία (on-device) που γίνεται και η διαχείριση των mobile πληρωμών.

Όπως στην περίπτωση της Apple Card, η γνωστή Αμερικάνικη εταιρεία είχε την βοήθεια των Goldman Sachs και Mastercard, έτσι και η Huawei είχε την βοήθεια του μεγαλύτερου Κινέζικου οργανισμού χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών UnionPay. Η κάρτα επιπλέον υποστηρίζει ανέπαφες πληρωμές χρησιμοποιώντας το πρότυπο NFC.

Η Huawei θέλει να καταστήσει ιδιαίτερα ελκυστική την προσφορά της στους καταναλωτές –στην Κίνα σε πρώτη φάση- και για αυτό προσφέρει την Huawei Card χωρίς συνδρομή για τον πρώτο χρόνο, ενώ όσοι ξοδέψουν παραπάνω από κάποιο ποσό χρησιμοποιώντας Huawei Pay δεν θα χρειαστεί να πληρώσουν συνδρομή και για το δεύτερο έτος. Επιπλέον, η κάρτα έρχεται και με ταξιδιωτικές επιβραβεύσεις, με τους χρήστες της κάρτας -αφού πρώτα ξοδέψουν κάποιο συγκεκριμένο ποσό- να έχουν πρόσβαση σε lounges σταθμών τρένων και αεροδρομίων. Η Κινέζικη εταιρεία σχεδιάζει να προσφέρει ειδικά in-app promotion και όσοι πληρώσουν τις αγορές τους με Huawei Pay θα επιβραβεύονται με επιστροφή μετρητών.

Η Huawei δεν έκανε γνωστή την ημερομηνία λανσαρίσματος του νέου της προϊόντος.

Engadget