Η Huawei αρνήθηκε επίσημα ότι σχεδιάζει φέτος να κυκλοφορήσει κάποιο smartphone που θα βασίζεται στο Harmony OS μέσα στους επόμενους μήνες.

Ο Vincent Yang, Senior Vice President της Huawei, σε μία εκδήλωση με δημοσιογράφους και εκπροσώπους του Τύπου που πραγματοποίησε η εταιρεία στη Νέα Υόρκη έκανε γνωστό ότι η Κινέζικη εταιρεία δεν σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάποιο Harmony OS-powered smartphone φέτος.

Παρόλα αυτά, επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία πρόκειται να λανσάρει άλλου είδους «έξυπνα προϊόντα» με το Harmony OS, όπως μία τηλεόραση και ένα smartwatch, που πρόκειται να βρεθούν στα «ράφια των καταστημάτων» πριν το τέλος της χρονιάς.

Ο Vincent Yang μάλιστα είπε ότι η Huawei θέλει να «διατηρήσει ένα πρότυπο, ένα οικοσύστημα», οπότε και δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσουν κινητά τηλέφωνα που βασίζονται σε δύο διαφορετικές πλατφόρμες. Μάλιστα δήλωσε, χωρίς να αναφερθεί σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, ότι μία επερχόμενη ναυαρχίδα της Huawei –υποθέτουμε ότι εννοούσε την Mate 30-series- θα βασίζεται στην πλατφόρμα του Android.

Το Harmony OS εξυπηρετεί ως λύση ανάγκης στην περίπτωση που η κατάσταση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας δεν εξομαλυνθεί και απαγορευτεί στην εταιρεία να έχει οποιεσδήποτε συναλλαγές με Αμερικανούς συνεργάτες της.

Η Huawei πάντως «απολαμβάνει» για δεύτερη φορά μία τριμηνιαία περίοδο χάριτος –αφότου βρέθηκε στην μαύρη λίστα του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ- που τις επιτρέπει να συναλλάσσεται με εταιρείες Αμερικανικών συμφερόντων ωσότου σταματήσει –και δοθεί μία οριστική λύση- ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας. Λαμβάνοντας πάντως υπόψη την αβεβαιότητα που υπάρχει, ο Vincent Yang δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να κάνει την εμφάνιση του στην αγορά κάποια συσκευή με το Harmony OS – «τίποτα δεν είναι σίγουρο» δήλωσε ο εκπρόσωπος της Huawei.

C|Net

GSMArena