Εκτός από το δικό της λειτουργικό σύστημα, η Huawei από το ετήσιο συνέδριο της για προγραμματιστές ανακοίνωσε και τη νέα έκδοση του περιβάλλοντος χρήσης EMUI.

Η τελευταία έκδοση, EMUI 10, βασίζεται στο Android Q και επιδεικνύει ένα επανασχεδιασμένο περιβάλλον χρήσης, «σκοτεινή λειτουργία» σε όλο το εύρος του συστήματος (system-wide «dark mode»), υψηλότερη απόδοση και αρκετά νέα χαρακτηριστικά και δυνατότητες. Το νέο EMUI 10 έρχεται με εικονίδια που έχουν πιο έντονα στρογγυλοποιημένες γωνίες και νέα «animations» ενώ το «dark mode» επεκτείνεται ακόμα και στις εφαρμογές τρίτων, κάτι που θα αρέσει σε όσους προτιμούν τα σκοτεινά μενού ή θέματα. Προσφέρονται επίσης περισσότερα στυλ σχεδιασμού για το ρολόι και το ημερολόγιο όπως και περισσότερες επιλογές για την Always-on Display

Από άποψη απόδοσης, το νέο EMUI 10 θα είναι περισσότερο «responsive» χάρη στο βελτιωμένο σύστημα αρχείων EROFS και στο GPU Turbo 3.0, με την Huawei να υπόσχεται ταχύτερα interactions και λιγότερη υστέρηση κατά την εναλλαγή εφαρμογών. Η Huawei επίσης πραγματοποίησε επίδειξη ενός νέου τρόπου σύνδεσης των συσκευών της με υπολογιστές που ονομάζεται MultiScreen Collaboration. Ο χρήστης του smartphone μπορεί να συνδέσει τον υπολογιστή και το κινητό του ασύρματα, και να προχωρήσει στην συνέχεια στο mirroring του κινητού στην οθόνη του υπολογιστή. Από την οθόνη του υπολογιστή, θα έχει πρόσβαση σε όλα τα αρχεία του κινητού του –τα οποία μπορεί και να μεταφέρει απρόσκοπτα- και να απαντάει σε μηνύματα που «έρχονται» στο κινητό του από το περιβάλλον του υπολογιστή του.

To HiCar επίσης της Huawei επιτρέπει στον χρήστη να συνδέσει το κινητό του στο σύστημα «infotainment» του αυτοκινήτου του (εφόσον υποστηρίζεται κάτι τέτοιο), και να ελέγχει την μουσική, την πλοήγηση ή άλλες λειτουργίες όπως του κλιματιστικού. Οι πρώτες συσκευές που θα λανσαριστούν με το EMUI 10 θα είναι τα Mate 30 και Mate 30 Pro, ωστόσο οι κάτοχοι των P30 και P30 Pro θα αρχίσουν να λαμβάνουν το νέο firmware νωρίτερα, από τις 8 Σεπτεμβρίου.

 

GSMArena

  • Like 5
  • Thanks 2