Η κινεζική εταιρεία θέλει οι προγραμματιστές να μπορούν εύκολα να μετατρέψουν τις εφαρμογές από GMS (Google Mobile Services) σε HMS (Huawei Mobile Services).

Όπως είναι γνωστό, τα πιο πρόσφατα smartphones της Huawei δεν διαθέτουν όλες τις υπηρεσίες Google Mobile Services (GMS) με αποτέλεσμα ο γνωστός κατασκευαστής να παρουσιάσει τη δική του εναλλακτική λύση που ακούει στο όνομα Huawei Mobile Services (HMS). Ένα βασικό πρόβλημα των εφαρμογών που ενσωματώνουν υπηρεσίες της Google (ειδοποιήσεις, χάρτες, τοποθεσία κ.τ.λ.) δεν λειτουργούν σωστά ή και καθόλου σε αυτές τις συσκευές της Huawei.

Η Huawei θέλοντας να δώσει λύση στο παραπάνω πρόβλημα, παρουσίασε το ανοιχτού κώδικα Choice SDK. Αυτή η λύση ουσιαστικά μετατρέπει τις υπάρχουσες εφαρμογές GMS σε HMS, εξοικονομώντας χρόνο και πόρους στους προγραμματιστές. Σύμφωνα με τη σελίδα GitHub του Choice SDK, αυτή η λύση υποστηρίζει επί του παρόντος λειτουργίες τοποθεσίας, εισόδου (login), στατιστικών (analytics), χαρτών και ανταλλαγής μηνυμάτων.

Το SDK αναπτύχθηκε αρχικά για να βοηθήσει στη διάθεση μιας εφαρμογής της αυστριακής τράπεζας Raiffeisen Bank σε χρήστες συσκευών Huawei. Ωστόσο, οι προγραμματιστές της BlueSource αναφέρουν ότι την ίδια λύση χρησιμοποίησαν κι άλλες εταιρείες & οργανισμοί όπως ο εθνικός τηλεοπτικός φορέας της Αυστρίας, η σιδηροδρομική υπηρεσία, τα ταχυδρομεία αλλά και μια τοπική εφαρμογή προσφορών.

Πρόκειται για μια αρκετά ενδιαφέρουσα προσέγγιση στο ζήτημα των εφαρμογών GMS που λειτουργούν σε συσκευές HMS και θα πρέπει θεωρητικά να κάνει το έργο των προγραμματιστών αρκετά ευκολότερο. Ωστόσο, δεν είναι μία διαδικασία του ενός κλικ, οπότε υπάρχει ακόμη κάποια δουλειά που πρέπει να γίνει από προγραμματιστές. Σε κάθε περίπτωση, η Huawei και η BlueSource δήλωσαν στην ιστοσελίδα Android Authority πώς μπορούν να παρέχουν υποστήριξη για HMS εφαρμογές δύο φορές γρηγορότερα σε σύγκριση με τις τυπικές μεθόδους ενεργοποίησης των υπηρεσιών HMS σε μια εφαρμογή.

Αν και δεν είναι μία λύση που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι ίδιοι οι χρήστες, είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, καθώς η απαγόρευση των ΗΠΑ δεν φαίνεται να τελειώνει σύντομα.

  • Like 2