Η Huawei που φημίζεται για τις λύσεις της στο χώρο του audio, ανακοίνωσε πριν λίγο την τελευταία της πρόταση στην κατηγορία των ακουστικών, τα FreeClip.

Με ένα αντισυμβατικό σχεδιασμό open ear που συνδυάζεται με πολύ καλή αυτονομία και έξυπνες λειτουργίες, τα FreeClip ακουστικά στοχεύουν σε μια νέα γενιά ακροατών που θέλουν επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί γύρω τους, με όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ήχου. 

Το στοιχείο που ξεχωρίζει αρχικά στα Huawei FreeClip είναι σίγουρα το πρωτότυπο form factor. Διαθέτοντας ένα κλιπ πάνω από το αυτί που στερεώνεται με έναν έξυπνο μηχανισμό γέφυρας C, τα FreeClip αποκλίνουν ριζικά από τα παραδοσιακά in-canal buds που κατακλύζουν σήμερα το χώρο των TWS. 

image.jpeg.5b4ec986a11f2d449588f711cb32e5ed.jpeg

Η ξεχωριστή προσέγγιση δεν καλύπτει πλήρως τον ακουστικό πόρο, επιτρέποντας την είσοδο του περιβαλλοντικού θορύβου για επίγνωση της κατάστασης που επικρατεί στο κοντινό περιβάλλον του χρήστη . Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, τα νέα ακουστικά της είναι κατάλληλα ειδικά για τους λάτρεις της γυμναστικής σε εξωτερικούς χώρους ή τους επαγγελματίες που μετακινούνται μεταξύ εικονικών συναντήσεων και προσωπικών συζητήσεων.  

Ο ίδιος ο σκελετός των FreeClip διακρίνεται από μια εργονομική φινέτσα. Μια οβάλ περιοχή που μοιάζει με "φασόλι" αγκαλιάζει τα αυτιά με ασφάλεια και άνεση ακόμα και σε παρατεταμένες περιόδους ακρόασης χάρη στην προσαρμοστική πίεση. Έτσι ακόμα και σε απότομες κινήσεις, τα ακουστικά φαίνεται ότι έχουν τοποθετηθεί με τέτοιο τρόπο που είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο να πέσουν από το κεφάλι του χρήστη, ειδικά κατά τη διάρκεια έντονης γυμναστικής.Υπάρχει και προστασία από το νερό (πιτσιλιές) και τη σκόνη, υποστηρίζοντας το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP54. Ακόμα υπάρχει δυνατότητα καταστολής του θορύβου από τον άνεμο.

Στις έξυπνες λειτουργίες των Huawei FreeClip εντάσσεται κάτι που βλέπουμε για πρώτη φορά στην κατηγορία, το διαχωρισμό αριστερού με δεξί ακουστικού. Μέσω της λειτουργίας Smart Wear τα ακουστικά αυτορυθμίζονται με βάση τον τρόπο που τα φοράτε, κάτι που γίνεται απρόσκοπτα.

image.jpeg.145ad4dcd7db5da8e49f655b3d6d1b48.jpeg

Τα FreeClips ενσωματώνουν drivers υψηλής ευαισθησίας καθώς και ένα μοναδικό σύστημα αντίστροφου ηχητικού κύματος. Μαζί, αυτά ενισχύουν σημαντικά την ένταση του ήχου χωρίς παραμορφώσεις. Σύμφωνα με τη Huawei, «μπορείτε να απολαύσετε πλήρως τις πολυεπίπεδες μελωδίες, ενώ παράλληλα αποτρέπεται η ενοχλητική διαφυγή του ήχου».

Όσον αφορά την αυτονομία, τα FreeClip εντυπωσιάζουν επίσης με περισσότερες από 8 ώρες συνεχούς αναπαραγωγής με μία μόνο φόρτιση, ενώ αν προσθέσουμε και τη θήκη φόρτισης, ο χρόνος αυτός ξεπερνά τις 36 ώρες. 

Τα Huawei FreeClip αναμένονται στην Ελληνική αγορά μέσα στον Ιανουάριο με τιμή 199€.

  • Like 2
  • Sad 1