Αναφορές λένε ότι ένας από τους επενδυτές είναι η τοπική κυβέρνηση της Shenzen.

Η Huawei ενδέχεται να πουλήσει το brand της Honor σε μια κοινοπραξία που θα περιλαμβάνει και την τοπική κυβέρνηση της Shenzen. Ένα brand το οποίο η κινεζική εταιρία τοποθέτησε στην αγορά ως μία budget λύση για χρήστες που αναζητούν ικανά smartphones με πληθώρα λειτουργιών σε χαμηλότερα κόστη. Σύμφωνα με το Reuters, η εξαγορά του brand Honor θα ξεπεράσει τα $15 δις. Στην κοινοπραξία εκτός από την τοπική κυβέρνηση της Shenzen, θα είναι η εταιρία τεχνολογίας Digital China καθώς και κάποιοι ιδιώτες επενδυτές. Πληροφορίες του insomnia αναφέρουν ότι η συμφωνία εξαγοράς της Honor θα ανακοινωθεί στις 20 Νοεμβρίου.

Μέσα στους όρους της συμφωνίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί με μετρητά, περιλαμβάνεται το εμπορικό σήμα της Honor, οι εγκαταστάσεις έρευνας και ανάπτυξης, καθώς και η εφοδιαστική αλυσίδα. Πιθανώς η πρόθεση της Huawei είναι να πουλήσει την εταιρία στην προσπάθειά της να διατηρήσει την Honor απαλλαγμένη από τη δική της επιρροή. Η ίδια αναφορά ισχυρίζεται επίσης ότι η προετοιμασία της πώλησης έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Απρίλιο. Τόσο οι εκπρόσωποι της Huawei όσο και της Honor δεν έκαναν κάποιο σχετικό σχόλιο.

Μετά από αρκετά χρόνια συνεχώς αυστηρότερων κυρώσεων, η Huawei δεν επιτρέπεται πλέον να συνεργάζεται με διάφορους βασικούς πρώην συνεργάτες της. Συνεργάτες όπως η Google αλλά και η TSMC, έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές chip. Η Honor, παρά τις φωνές εκ των έσω ότι είναι μία ξεχωριστή επιχείρηση, βρίσκεται υπό το ίδιο καθεστώς με την μητρική της εταιρία.

Είναι πιθανό ότι μια πώληση, τουλάχιστον στη θεωρία, θα σημαίνει ότι η εταιρία μπορεί, για άλλη μια φορά, να χρησιμοποιήσει τεχνολογία και λογισμικό με εταιρίες από τις ΗΠΑ. Αυτό φυσικά, μόνο αν οι ρυθμιστικές αρχές είναι ικανοποιημένες από την απόσταση που θα κρατήσει η Huawei απέναντι στην Honor έπειτα την ολοκλήρωση της πώλησης.