Με βάση ορισμένες φωτογραφίες του πρωτότυπου του Huawei Mate 20 που είχαν την ευκαιρία να δουν στο XDA Developers, κατάφεραν να δημιουργήσουν renders που απεικονίζουν τη συσκευή και έτσι μπορούμε να έχουμε μία πρώτη εικόνα για τον σχεδιασμό του.

Στο XDA Developers επίσης υποστηρίζουν πως στα renders δεν απεικονίζεται με κάθε λεπτομέρεια ο σχεδιασμός της «πλάτης» (φαίνεται πως δεν είχαν την ευκαιρία να τον προσέξουν καλά) ενώ δεν είναι σίγουροι και το την τελική θέση των πλαϊνών πλήκτρων.

Το επερχόμενο Huawei Mate 20 θα διαθέτει οθόνη με μία πολύ μικρού μεγέθους εγκοπή στα πρότυπα του Essential Phone, στην οποία φιλοξενείται η εμπρόσθια κάμερα. Ακριβώς πάνω από αυτή βρίσκεται το ακουστικό, που αναλαμβάνει και τον ρόλο του δεύτερου ηχείου. Στην πάνω πλευρά της συσκευής υπάρχει η υποδοχή 3.5mm για τα ακουστικά, ενώ στο κάτω μέρος βρίσκεται η υποδοχή USB type-C, το μικρόφωνο και το δεύτερο ηχείο. Ο dual-glass σχεδιασμός αναμένεται να έχει και… πρακτικό όφελος πέρα από «αισθητικό», και έτσι περιμένουμε για πρώτη φορά υποστήριξη ασύρματης φόρτισης.

Huawei-Mate-20-Render-4.jpg.a78dc24ca0245a9436ea3afa56c10ee3.jpg

Στο πίσω μέρος υπάρχουν τρεις κάμερες και dual-tone LED flash ενώ από την πλάτη δεν απουσιάζει ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Από τα renders δεν φαίνεται να «καμπυλώνει» έντονα η οθόνη στις άκρες, και επομένως υπάρχει περίπτωση με τέτοιου είδους οθόνη να είναι εξοπλισμένη μόνο η έκδοση Mate 20 Pro (όπως στην έκδοση Porsche Design). Λογικά, περιμένουμε επίσης κάποια λύση in-display fingerprint reader στην έκδοση «Pro».

Η συσκευή αναμένεται να βασίζεται στο HiSilicon Kirin 980 με 6GB RAM και 128GB –τουλάχιστον σε μία έκδοση- αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη θα είναι τεχνολογίας AMOLED με ανάλυση 2244 x 1080 pixels. Η μπαταρία θα έχει χωρητικότητα 4200mAh.

Βρισκόμαστε περίπου δύο με τρεις μήνες μακριά από την επίσημη παρουσίαση του Huawei Mate 20, που αναμένεται να συνοδεύεται και από τις εκδόσεις Mate 20 Lite και Mate 20 Pro. Η συσκευές αναμένεται να βασίζονται σε βελτιωμένη έκδοση του Emotion UI (9.0) και στο Android 9.0 Pie.

Huawei-Mate-20-Render-3.jpg.7de9fa25f4081228d18516a1e0ae42a2.jpg

XDA-Developers