Ευχάριστα τα νέα για τους κατόχους τηλεφώνων Huawei προηγούμενης γενιάς.

Η Google αναμένεται να κάνει διαθέσιμη την πρώτη ανοιχτή beta έκδοση του Android 11 σε μερικές ημέρες αλλά την ίδια στιγμή υπάρχουν αρκετά smartphones που δεν έχουν αναβαθμιστεί ούτε με το Android 10. Παρ’ όλα αυτά, δύο μοντέλα θα λάβουν τη σχετική ενημέρωση. Όπως ανακοίνωσε η Huawei, έχει ήδη αρχίσει την αναβάθμιση των P20 Pro και Mate 10 σε EMUI 10 που βασίζεται στο Android 10.

Με το Mate 10 να έχει λανσαριστεί τον Νοέμβριο του 2017, δηλαδή περίπου δυόμιση χρόνια πριν, είναι ευχάριστο να βλέπουμε ότι η κινεζική εταιρία συνεχίζει να το υποστηρίζει. Το να βλέπουμε μία Android συσκευή να λαμβάνει αναβαθμίσεις στο λειτουργικό σύστημα έπειτα από 2 και παραπάνω χρόνια, δεν είναι κάτι που το συναντάμε καθημερινά.

Η αναβάθμιση για το P20 Pro θα είναι Over-the-Air με την έκδοση EMUI 10.0.0.161 ενώ το Mate 10 θα λάβει το EMUI 10.0.0.158. Και οι δύο αναβαθμίσεις είναι αρκετά μεγάλες σε μέγεθος. Η αναβάθμιση στο Mate 10 έχει μέγεθος 4.39GB ενώ η αντίστοιχη του P20 Pro 4.59GB. Η ενημέρωση έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες, αν και υπάρχουν αναφορές από άτομα τόσο από Ευρώπη αλλά και από Ασία, ότι ήδη την έχουν λάβει στο κινητό τους.

  • Like 1