Σύμφωνα με αναφορές, η κύρια κάμερα του Huawei P40 Pro θα βασίζεται σε ένα custom-designed αισθητήρα της Sony ανάλυσης 52MP (1/1.33”) που θα κάνει χρήση 16-in-1 binning!

Η τεχνολογία ονομάζεται αλλιώς και ως Quad Quad Bayer, και θα χρησιμοποιείται μόνο κατά την λήψη βίντεο ή κατά την λήψη φωτογραφιών σε συνθήκες με πολύ χαμηλά επίπεδα φωτισμού. Αυτό σημαίνει ότι η ανάλυση θα «πέφτει» περίπου στα 3,25MP, που επαρκεί για βίντεο 1080p και για τις φωτογραφίες περιμένουμε κάποιο είδος ψηφιακού upscaling ενδεχομένως. Για φωτογραφίες σε συνθήκες με επαρκή φωτισμό θα χρησιμοποιείται 4-in-1 binning, οπότε και οι φωτογραφίες θα είναι ανάλυσης 13MP (ενδεχομένως έχουμε να κάνουμε με το κλασικό Quad Bayer ή Quad RYYB).  

Το Huawei P40 Pro αναμένεται να προσφέρει επίσης 10x optical zoom, και για να επιτευχθεί, η Huawei θα χρησιμοποιήσει κατά πάσα πιθανότητα ένα dual-prism σχεδιασμό (οι σημερινές κάμερες με periscope είναι single-prism). Η Κινέζικη εταιρεία έχει κατοχυρώσει τα δικαιώματα για διάφορους τεχνολογικούς όρους, όπως είναι οι Quad Curve Overflow (πιθανότατα για την quad-curved οθόνη), Ultra Vision Camera και Ultra Vision Sensor καθώς και 5G AR.

GSMArena

  • Like 3
  • Sad 1