Το P40 Pro είναι το κορυφαίο μοντέλο της σειράς P40 που θα δούμε στη χώρα μας, αφού για την ώρα η Huawei δεν θα κυκλοφορήσει σε πολλές χώρες το Plus μοντέλο. 

Αυτό δεν σημαίνει ότι το P40 Pro δεν ξεχωρίζει αφού διαθέτει εντυπωσιακά τεχνικά χαρακτηριστικά, με έμφαση πάντα στις φωτογραφικές ικανότητες κάτι που άλλωστε χαρακτηρίζει ολόκληρη τη P σειρά. Από τα πολλά πράγματα που εντυπωσιάζουν στο P40 Pro είναι η υποστήριξη 5G που του δίνει αντοχή στο χρόνο αλλά και η εμφάνισή του, η καλύτερη που έχουμε δει ποτέ από smartphone της κινεζικής εταιρείας. Διακρίνεται για την OLED οθόνη των 6,6 ιντσών σε πολύ λογικές διαστάσεις, αφού και οι 4 πλευρές διαθέτουν καμπύλη, με τα περιθώρια να είναι πραγματικά ελάχιστα. Επιπλέον η επιλογή ματ γκρι επίστρωσης στο μοντέλο που δοκιμάσαμε, είναι μια επιλογή που σημαίνει ότι οι γνωστές δακτυλιές αποτελούν παρελθόν. 

Η οθόνη παραμένει στο επίκεντρο εξαιτίας της εγκοπής που είναι μεγαλύτερη από το περσινό μοντέλο εξαιτίας της 32MP selfie κάμερας αρχικά αλλά και της παρουσίας αισθητήρων βάθους και 3D TOF για ασφαλές ξεκλείδωμα της συσκευής με αναγνώριση προσώπου. Ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων βρίσκεται κάτω από την οθόνη και ειναι κατά 30% μεγαλύτερος από τον περσινό, αλλά και πιο γρήγορος. Πάντως η μεγαλύτερη βελτίωση στην οθόνη είναι η υποστήριξη ρυθμού ανανέωσης 90Hz που κάνει την πλοήγηση και το scrolling αρκετά πιο «ζωντανές» ενέργειες, ένα χαρακτηριστικό που βλέπουμε πλέον να το υιοθετούν ολοένα και περισσότεροι κατασκευαστές. Περνώντας στο εσωτερικό, συναντάμε το Kirin 990 SoC με κατά 30% καλύτερες επιδόσεις στη GPU, συνοδευόμενο από 8GB μνήμη και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. 

P1190770.jpg.0b2e5eea66da6282619c644307947aee.jpg

Φυσικά το κύριο σύστημα καμερών του P40 Pro, προιόν συνεργασίας με τη Leica και φέτος, αποτελεί τον άσο της συσκευής με σημαντικές βελτιώσεις από τον προκάτοχό του. Ο κύριος RYYB αισθητήρας έχει ανάλυση 50MP με f/1.9, οπτικό σταθεροποιητή. Ο δεύτερος μας έρχεται από το Mate 30 Pro, είναι υπερευρυγώνιος, προορίζεται για λήψεις βίντεο έως και στην 4K ανάλυση με 60 καρέ το δευτερόλεπτο. O τηλεφακός των 12MP είναι ξεχωριστός αφού μας δίνει δυνατότητα για 5X οπτικό zoom, ενώ το ψηφιακό zoom του P40 Pro μπορεί να φτάσει το 50X. Τέλος δεν λείπει η ToF κάμερα για λήψεις βάθους όχι μόνο σε επίπεδο φωτογραφιών αλλά και στο βίντεο.

Μέσω της τεχνολογίας XD Fusion, η συσκευεί συνδυάζει δεδομένα από όλες τις κάμερες προκειμένου να μας δώσει το καλύτερο τελικό αποτέλεσμα με μεγαλύτερη λεπτομέρεις και μικρότερο θόρυβο, ενώ το ίδιο σύστημα μπορεί μάλιστα να βγάζει τα είδωλα αν αυτά υπάρχουν στη λήψη. Αρκετά βελτιωμένο είναι το autofocus ενώ η νυχτερινή φωτογράφιση βρίσκεται στα ίδια κορυφαία επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία. 

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα του P40 Pro αλλά και ολόκληρης της σειράς είναι  η απουσία των Google Play Services, κάτι που σημαίνει ότι δεν υπάρχει το Play Store καθώς και η δυνατότητα να βρείτε πολλές από τις εφαρμογές που έχετε συνηθίσει τόσα χρόνια. Αντί αυτού, η Huawei προωθεί τα Huawei Mobile Services (HMS), με αρκετές όμως ελλείψεις, και την εταιρεία να υπόσχεται σημαντική βελτίωση της κατάστασης μέσα στο χρόνο, τρέχοντας πολύ μεγάλο πρόγραμμα χρηματοδότησης προγραμματιστών ύψος 1 δισ. δολαρίων, προκειμένου αυτοί να φέρους τις εφαρμογές τους στο App Gallery.

Το P40 Pro κυκλοφορεί στις 9 Απριλίου με τιμή €1139 ενώ από σήμερα έως τις 8 Απριλίου όσοι προχωρήσουν σε προπαραγγελία θα μπορέσουν να προμηθευτούν εντελώς δωρεάν και το P30 Lite.

  • Like 2
  • Thanks 1