Σύμφωνα με άρθρο του Bloomberg, η Huawei προετοιμάζεται για μείωση 40%-60% στις αποστολές smartphones σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η εταιρεία διερευνά τις επιλογές της, που συμπεριλαμβάνουν και το Honor 20. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία πρόσφατα διέψευσε τις φήμες ότι πρόκειται να αποσύρει την συσκευή από την διεθνή αγορά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πώληση του Honor 20 θα ξεκινήσει στις 21 Ιουνίου σε ορισμένες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Μ. Βρετανία και την Γαλλία, ωστόσο στελέχη της Κινέζικης εταιρείας θα παρακολουθούν στενά την πορεία του, και ενδεχομένως θα λάβουν την απόφαση να μειώσουν τις αποστολές αν οι πωλήσεις βρίσκονται στα αρχικά στάδια του λανσαρίσματος σε χαμηλό επίπεδο.

Κάποιοι sales και marketing managers της Huawei αναμένουν σημαντική πτώση στις αποστολές, που θα κυμαίνεται μεταξύ 40% και 60% την φετινή χρονιά σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας Bloomberg. Την περασμένη εβδομάδα, ο ιδρυτής της Huawei Technologies, Ren Zhengfei επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη βιώσει 40% μείωση στις αποστολές smartphones στο εξωτερικό, και πως η εταιρεία αναμένεται, εξαιτίας των περιορισμών της διοίκησης Donald Trump, να έχει απώλειες περίπου $30 δισεκατομμυρίων μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, ουσιαστικά εξαϋλώνοντας την ανάπτυξη της. «Δεν περιμέναμε η ζημιά να είναι τόσο σοβαρή» δήλωσε ο Ren Zhengfei σε μία συζήτηση σε ένα πάνελ με τους George Gilder και Nicholas Negroponte στην Shenzhen, στην Κίνα.     

Για να εξισορροπήσει την κατάσταση, και να καλύψει τις απώλειες στο εξωτερικό, η Huawei τώρα έχει βάλει στόχο την κατάκτηση της μισής αγοράς της Κίνας μέσα στο 2019 (50%), στόχος που είναι φιλόδοξος αλλά όχι και ανέφικτος για την αποφασισμένη Κινέζικη εταιρεία.

Reuters

  • Sad 4