Στα πλαίσια της εκδήλωσης που πραγματοποίησε επί Ευρωπαϊκού εδάφους για να ανακοινώσει την έλευση των νέων της συσκευών -όπως των P60 Pro και Mate X3- η Κινέζικη εταιρεία Huawei παρουσίασε και τη νέα WATCH 4 Series.

H σειρά Huawei Watch 4 αποτελείται από δύο μοντέλα, τα Huawei Watch 4 και Watch 4 Pro, τα οποία κληρονομούν όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και τις καινοτομίες των προκατόχων τους, ωστόσο έρχονται με σημαντικές προσθήκες και βελτιώσεις που διευρύνουν τις δυνατότητες παρακολούθησης της σωματικής υγείας και της ευεξίας. Σύμφωνα με τη HUAWEI, η φροντίδα της υγείας είναι πλέον τόσο απλή υπόθεση όσο είναι ένα «πάτημα» στον καρπό του χρήστη.

Οι αισθητήρες που ενσωματώνει η σειρά Watch 4 είναι από τους κορυφαίους στην κατηγορία των wearables, με ακριβείς μετρήσεις ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία του ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΓ), για τον εντοπισμό ενδείξεων κολπικής μαρμαρυγής (AFib). Όπως γνωρίζουμε, η AFib εντοπίζει ακανόνιστους καρδιακούς ρυθμούς και θεωρείται ευρέως ότι αποτελεί καμπανάκι κινδύνου για δυνητικά σημαντικά καρδιαγγειακά προβλήματα που μπορεί να οδηγήσουν σε αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής ανεπάρκειας και άλλων επιπλοκών.

image.jpeg.8d94036fb0b8e9951d9b41c0d1165500.jpeg

Από κατασκευαστικής άποψης, και οι δύο συσκευές μοιάζουν και είναι εξαιρετικά ποιοτικές, με το τιτάνιο, το κρύσταλλο ζαφείρι και το πολυτελές φινίρισμα να αποτελούν βασικά συστατικά. Οι οθόνες και στις δύο περιπτώσεις είναι τεχνολογίας AMOLED με διαστάσεις 48mm για την Pro έκδοση και 46mm για την απλή έκδοση ενώ το βάρος περιορίζεται στα μόλις 48 γραμμάρια για την έκδοση με το δερμάτινο λουράκι. Αναμενόμενα και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν το πρότυπο αδιαβροχοποίησης IP68.

Δυο σημαντικά νέα χαρακτηριστικά από άποψη hardware, είναι ότι οι συσκευές είναι πλέον διαθέσιμες σε εκδόσεις με δυνατότητες 4G (χρησιμοποιώντας eSIM), με αποτέλεσμα να μην απαιτείται ο συνδυασμός με το κινητό για συνδεσιμότητα (εξοπλίζονται βεβαίως και με δυνατότητες WiFi) ή για τη πραγματοποίηση ορισμένων εργασιών/λειτουργιών. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν ή να απαντούν σε κλήσεις από το smartwatch, να ακούνε μουσική από υπηρεσίες streaming ή να κατεβάζουν εφαρμογές χωρίς να απαιτείται το smartphone. Όπως επιβεβαιώσαμε, η λειτουργία θα υποστηρίζεται κανονικά και στην Ελλάδα, τουλάχιστον με ένα δίκτυο.

Επιπλέον, η σειρά Watch 4 μπορεί να εντοπίσει το πότε ο κάτοχος πέσει, προκειμένου να ειδοποιήσει τηλεφωνικά μια αγαπημένη επαφή ή και τις πρώτες βοήθειες.Σε επίπεδο προπόνησης, όπως και οι προκάτοχοι του, υποστηρίζει περισσότερα από 100 προγράμματα, πολλά εκ των οποίων απευθύνονται σε επαγγελματίες.

image.jpeg.cfb86d4e92faddedaf4e61331978b922.jpeg

Επιπλέον, υποστηρίζεται ταχεία ασύρματη φόρτιση 5W με γρηγορότερους χρόνους από την προηγούμενη γενιά όπου το 50% φόρτισης ολοκληρώνεται σε 60 λεπτά. Στον τομέα της αυτονομίας, με το Standard Mode το Watch 4 Pro έχει αυτονομία 4.5 ημερών ενώ η απλή έκδοση περιορίζεται στις 3 ημέρες. Παρέχεται ακόμα και μια λειτουργία Ultra Long όπου γίνεται μερική απενεργοποίηση συνεχής παρακολούθησης διαφόρων δεδομένων, με τους χρόνους αυτονομίας να εκτοξεύονται στην περίπτωση του Pro μοντέλου στις έως 21 ημέρες και στις 14 μέρες για το Watch 4. 

Και τα δύο μοντέλα αναμένεται να κυκλοφορήσουν στη χώρα μας στα τέλη Ιουνίου. Οι τιμές που ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, φέρει το Watch 4 Pro να κοστίζει €699 για την Titanium έκδοση του Watch 4 Pro, στα €549 για τη δερμάτινη έκδοση ενώ το Watch 4 θα κοστίζει €449.

  • Like 1
  • Thanks 1