Η νέα σειρά iPhone 15, η οποία κυκλοφόρησε από την Apple τον Σεπτέμβριο, δεν είχε την ίδια μεγάλη επιτυχία στην Κίνα, όπως των προκατόχων του.

Σε σύγκριση με την ίδια περίοδο μετά το λανσάρισμα της σειράς iPhone 14 πέρυσι, οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά περίπου 4,5%.

Το γεγονός αυτό μπορεί να μην φαίνεται πολύ ενδιαφέρον από μόνο του, ωστόσο, γίνεται πιο ενδιαφέρον όταν αντιπαραβάλλεται με την τεράστια επιτυχία του Huawei Mate 60 Pro στην Κίνα. Σύμφωνα με δύο διαφορετικές εταιρείες ανάλυσης (Jeffries και Counterpoint), το iPhone έχασε τη θέση του ως το πιο δημοφιλές smartphone στην Κίνα από το Mate 60 Pro Κάτι τέτοιο καθιστά το 2023 τη χειρότερη χρονιά για το ντεμπούτο ενός iPhone στην Κίνα από το 2018.

Η κατάσταση αυτή είναι μοναδική επειδή τα τελευταία iPhone της Apple δεν είχαν την ίδια απήχηση στην κινεζική αγορά απ’ ότι στο παρελθόν, ενώ η HUAWEI ενίσχυσε την εθνική υπερηφάνεια με το Mate 60 Pro. Το τελευταίο Mate αποτελεί μια αμφιλεγόμενη συσκευή επειδή διαθέτει δυνατότητα σύνδεσης με 5G δίκτυα. Με την απαγόρευση της HUAWEI σε ισχύ, αυτό σημαίνει ότι η Huawei είτε παραβίασε τις κυρώσεις για να κατασκευάσει το τσιπ είτε εφηύρε έναν νέο τρόπο παραγωγής τους. Η Huawei ισχυρίζεται ότι έκανε το τελευταίο, γεγονός που αύξησε τις πωλήσεις του Mate 60 Pro στη χώρα.

Σε ότι αφορά τις πωλήσεις των νέων iPhone σε άλλες αγορές, τόσο το Counterpoint όσο και το Jeffries αναφέρουν ότι οι πωλήσεις της iPhone 15 σειράς είναι εξαιρετικές στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ωστόσο, η κινεζική αγορά είναι ζωτικής σημασίας για την Apple, όπως φάνηκε και από την τελευταία της κίνηση.

  • Like 9
  • Thanks 8