Ποια καινοτομία θα δούμε να έρχεται στον τεχνολογικό τομέα και ειδικότερα στους υπολογιστές, τα επόμενα 5 χρόνια; Σε αυτό το ερώτημα προσπαθεί να απαντήσει η IBM, στην ετήσια λίστα 5/5, όπως την ονομάζει.

Οι φετινές προβλέψεις της IBM επικεντρώνονται γύρω από τις πέντε ανθρώπινες αισθήσεις και πως αυτές θα μπορούσαν να επεκταθούν μέσω των υπολογιστών. Συγκεκριμένα η εταιρεία πιστεύει ότι μέσα σε πέντε χρόνια οι άνθρωποι θα μπορούν να αγγίζουν και να αισθάνονται πράγματα, ασύρματα, μέσω της συσκευής smartphone που θα διαθέτουν.

 

Ας παρακολουθήσουμε σε αυτό το σημείο τί ακριβώς αναφέρει: «Σύντομα τα κινητά τηλέφωνα θα μπορούν να μεταδώσουν πεδία δονήσεων, μόλις λίγα χιλιοστά μακριά από την οθόνη. Οι δονήσεις αυτές θα είναι ανεπαίσθητες. Φυσικά, το τηλέφωνο δεν θα φεύγει από τα χέρια μας αλλά αντιθέτως θα προσφέρει μια αίσθηση η οποία θα αναγνωρίζεται από το χρήστη. Φανταστείτε για παράδειγμα να ψωνίζετε ένα γαμήλιο φόρεμα μέσω του tablet, και να είστε σε θέση να αντιληφθείτε την υφή του δέρματος».

 

 

Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, από την μεριά τους θα μπορούν να ''διδαχθούν'' όχι μόνο να βλέπουν εικόνες, αλλά και να τις κατανοούν σε μερικά χρόνια. Σύμφωνα με την IBM θα καταστεί δυνατό η ικανότητα της συσκευής να αναγνωρίζει συγκεκριμένες ενδείξεις σε πλήθος εικόνων, όπως στην περίπτωση που θα δουν μια εικόνα ενός ανθρώπινου σώματος και να διακρίνουν αν πάσχει από καρκίνο του δέρματος ή όχι. Έντονη θα είναι μάλιστα και η συμμετοχή της τεχνολογίας στην βελτίωση της ακοής των ανθρώπων.

 

Link.png Site: http://www.neowin.net/news/ibm-pcs-will-get-a-sense-of-smell-in-five-years[/url]']neowin.net