Η Intel παρουσίασε ένα εντυπωσιακά ελαφρύ, συμβατικής μορφής ζευγάρι «έξυπνων» γυαλιών με την ονομασία Vaunt, επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες που είχαν ήδη δημοσιοποιηθεί.

Έχουν πλαστικό σκελετό και ζυγίσουν κάτω από τα 50 γραμμάρια, λίγο περισσότερο από τα κανονικά γυαλιά οράσεως αλλά κατά πολύ λιγότερο από τα Google Glass επί παραδείγματι. Τα ηλεκτρονικά στοιχεία είναι «στριμωγμένα» στα πλάγια και με αυτά ελέγχεται ένα χαμηλής ενέργειας λέιζερ, που προβάλλει στο μάτι μία κόκκινη, μονόχρωμη 400 x 150 pixel εικόνα.

Το κρίσιμο είναι ότι τα «έξυπνα» γυαλιά δεν διαθέτουν κάμερα, αποκλείοντας τα φαινόμενα «big brother» όπως στην περίπτωση Google Glass και άλλων ανάλογων μοντέλων.

Στόχος είναι τα Vaunt να παρέχουν στον χρήστη άμεσες ειδοποιήσεις. Η Intel σημειώνει ότι τα γυαλιά είναι πιο διακριτικά από ένα «έξυπνο» ρολόι, επιτρέποντας στον χρήστη να λαμβάνει ειδοποιήσεις ενώ κάνει άλλες εργασίες.

Σε μία δοκιμαστική παρουσίαση, έδειχναν την ημερομηνία γέννησης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες για το άτομο με το οποίο ο χρήστης συνομιλούσε τηλεφωνικά. Μέσα από τους αισθητήρες κίνησης, τα γυαλιά «καταλαβαίνουν» επίσης εάν ο χρήστης είναι π.χ. στην κουζίνα ώστε να του δίνουν χρήσιμες πληροφορίες, όπως συνταγές ή λίστες με ψώνια.

Εngadget

  • Like 1