Ένα από τα μηνύματα που βγήκαν από το συνέδριο της Intel για προγραμματιστές αυτή την εβδομάδα είναι ότι οι μνήμες DDR4 αποτελούν πραγματικότητα και σιγά σιγά θα κάνουν την εμφάνιση τους στα συστήματα μας.

Όπως δήλωσε εκπρόσωπος της Kingston, η επόμενη γενιά μνημών αναμένεται να κάνει την αρχική της εμφάνιση σε servers, με τις εκδόσεις για τα επιτραπέζια συστήματα και για φορητούς υπολογιστές να ακολουθήσουν περίπου ένα χρόνο μετά. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι οι μνήμες DDR4 θα έρθουν στα συστήματά μας κάπου μέσα στο 2015 αφού οι εταιρείες ετοιμάζουν να ξεκινήσουν την κυκλοφορία τους για servers τον επόμενο χρόνο.

 

Πιο σκεπτικός στην ίδια ερώτηση ήταν εκπρόσωπος της Samsung αφού πιστεύει ότι τα πρώτα συστήματα της εταιρείας με DDR4 μνήμες θα κυκλοφορήσουν μετά το 2015.

 

Τα οφέλη των νέων μνημών είναι αρκετά όπως για παράδειγμα η ταχύτητα και η χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Οι DDR4 μνήμες καταναλώνουν αρχικά 1.2 volt άρα 15-20% λιγότερη ενέργεια συγκριτικά με την προηγούμενη γενιά κάτι που σημαίνει καλύτερη αυτονομία συστήματος, καλύτερη ψύξη και επιδόσεις για τους καταναλωτές.

 

Θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα μεγαλύτερες χωρητικότητες αφού οι DDR3 μνήμες ξεκινάνε από τα 512mb φτάνοντας τα 8GB ενώ οι DDR4 από τα 2GB έως τα 16GB.

 

Βέβαια το θέμα της τιμής παίζει σημαντικό ρόλο στη μετάβαση στη νέα τεχνολογία κάτι που σημαίνει ότι όσο το μερίδιο αγοράς των DDR3 παραμένει υψηλό, τόσο πιο δύσκολη θα είναι η επικράτηση των DDR4 μνημών, κάνοντας ακόμα και την πρόβλεψη της Samsung να δείχνει αισιόδοξη.

 

Link.png Site: http://www.techradar.com/us/news/computing-components/upgrades/ddr4-is-real-but-don-t-hold-your-breath-waiting-for-it-1180883[/url]']Techradar