Κάνοντας ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός σε σχέση με το Gear VR της Samsung, η Intel ανακοίνωσε το Project Alloy, ένα νέο all-in-one headset εικονικής πραγματικότητας, που δεν απαιτεί σύνδεση με κάποιο κινητό ή υπολογιστή.

Το Project Alloy είναι wireless/ untethered, και ενσωματώνει την δική του μπαταρία και έχει τον δικό του επεξεργαστή. Επίσης, χάρη στις κάμερες RealSense και τους διάφορους αισθητήρες που ενσωματώνει είναι σε θέση να ανιχνεύει χώρους και δωμάτια από μόνο του αλλά και τα δάχτυλα σας για να αλληλεπιδράτε με εικονικά αντικείμενα. Επίσης, επιτρέπει στον χρήστη να βλέπει αντικείμενα ή ανθρώπους μέσα στον χώρο που βρίσκεται, καθώς αυτή η δυνατότητα αποτελεί μέρος της προώθησης αυτού που η Intel ονομάζει “συγχωνευμένη πραγματικότητα” (merged reality), και στην οποία συνδυάζονται η εικονική με την επαυξημένη πραγματικότητα για μία ενιαία και ολοκληρωμένη εμπειρία.

 

Η ιδέα είναι παρόμοια με την “mixed reality” της Microsoft, που επιδεικνύεται μέσα από την συσκευή Hololens της εταιρείας, και επομένως μάλλον δεν αποτέλεσε έκπληξη όταν στην σκηνή του Intel Developer Forum ανέβηκε ο Terry Myerson της Microsoft, για να ανακοινώσει παρέα με τον Brian Krzanich, CEO της Intel, ότι η πλατφόρμα Windows Holographic παίζει κεντρικό ρόλο στο Alloy. Μάλιστα, ο Terry Myerson προχώρησε ένα βήμα παραπέρα και ανακοίνωσε ότι το Microsoft Holographic θα βρίσκεται σε όλα τα Windows 10 PCs του χρόνου.

 

Η Intel από την μεριά της, ανακοίνωσε μέσω του Brian Krzanich ότι οι προδιαγραφές του hardware του Alloy είναι open source, και έτσι όποια εταιρεία το επιθυμεί μπορεί να φτιάξει το δικό της. “Όποιος το επιθυμεί, μπορεί να πάρει το hardware του Alloy, να το συνδυάσει με τα Windows Holographic, και να δημιουργήσει το δικό του σύστημα VR” είπε ο Krzanich.

 

 

Link.png Site: Engadget