Η Intel γιορτάζει σήμερα τα 40ά γενέθλια του πρώτου εμπορικά διαθέσιμου μικροεπεξεργαστή, τον Intel 4004 ο οποίος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά σαν σήμερα το 1971.

 

Οι μικροεπεξεργαστές έχουν αλλάξει θεμελιωδώς τον κόσμο στον οποίο ζούμε και έχουν διανύσει αρκετά μεγάλο δρόμο μέχρι σήμερα, πάντα καθοδηγούμενοι από το Νόμο του Moore. Ο νόμος του Moore επιτρέπει το διπλασιασμό της επεξεργαστικής ισχύς κάθε δύο χρόνια.

 

intel-core-2-extreme-qx9650-728-75.jpg

 

Η Intel σημειώνει ότι η σημερινή γενιά επεξεργαστών της προσφέρουν περίπου 350.000 φορές καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με τον πρώτο μικροεπεξεργαστή, με το κάθε τρανζίστορ να καταναλώνει 5.000 φορές λιγότερη ενέργεια. Από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας τους μέχρι και σήμερα, οι τιμές των επεξεργαστών έχουν ευτυχώς μειωθεί κατά πολύ μεγάλο βαθμό, έως και 50.000 φορές πιο φθηνά. Αυτο οδήγησε φυσικά στη μαζική χρησιμοποίηση τους στην καθημερινή μας ζωή.

 

Το άμεσο μέλλον για την εταιρεία περιέχει την διαθεσιμότητα επεξεργαστών τεχνολογίας 22nm και την παραγωγή 3D τρανζίστορ. Μέσα σε 50 χρόνια σύμφωνα με ανθρώπους της Intel είναι πολύ πιθανό να εξισωθούν ή ακόμη και να ξεπεραστούν οι καινοτομίες του ανθρώπου με αυτές που πραγματοποιήθηκαν σε 10.000 χρόνια ιστορίας.

 

Link.png Site: techradar.com