Σύμφωνα με αναφορές, οι συμφωνίες αμοιβαίας αδειοδότησης μεταξύ των Intel και AMD αναμένεται να αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερο βάρος, με την Intel να λέγεται πως έχει ήδη αποκτήσει δικαιώματα χρήσης της τεχνολογίας γραφικών Radeon της AMD, και πως αναμένεται σύντομα να βρίσκεται στους επεξεργαστές της.

Οι φήμες για την συγκεκριμένη συμφωνία έκαναν την εμφάνιση τους πρώτη φορά στην ιστοσελίδα HardOCP πριν μερικούς μήνες, όταν αναφέρθηκε ότι οι δύο εταιρείες βρίσκονταν σε φάση διαπραγματεύσεων για μία συμφωνία αδειοδότησης.

 

Στο forum της ιστοσελίδας HardOCP επίσης, ο Kyle Bennett σχολίασε ότι οι δύο εταιρείες κατέληξαν σε συμφωνία αμοιβαίας αδειοδότησης, ωστόσο η Intel για ευνόητους λόγους δεν επιθυμεί να γίνουν δημοσίως γνωστοί οι όροι και γενικότερα το περιεχόμενο της συμφωνίας.

 

Σύμφωνα με φήμες, η συμφωνία αδειοδότησης αφορά στην χρήση της iGPU (integrated Graphics Processing Unit) τεχνολογίας Radeon στα μελλοντικά σχέδια των επεξεργαστών της Intel.

 

Λογικά, η Intel θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί δικές της ονομασίες για τους ενσωματωμένους επεξεργαστές γραφικών που θα βρίσκονται στα chips της, και έτσι το πιθανότερο είναι ότι δεν θα δούμε την ονομασία Radeon να αναγράφεται κάπου.

 

Link.png Site: TechPowerUp