Η Intel κατέληξε σε συμφωνία με την Altera για την εξαγορά της δεύτερης έναντι $16,7 δισεκατομμυρίων σε μετρητά, μία κίνηση που θα δώσει ώθηση στις δραστηριότητες της εταιρείας στις αγορές των data-servers και Internet of Things.

Η Intel θα καταβάλει $54 για κάθε μετοχή της Altera και αναμένεται να ολοκληρώσει την συμφωνία μέσα σε έξι με εννέα μήνες. Η αξία της μετοχής της Altera σημείωσε σημαντική άνοδο, περισσότερο από 40% από τότε που έγινε γνωστό –τον περασμένο Μάρτιο- ότι οι δύο εταιρείες διαπραγματεύονταν.

 

Με αυτή την εξαγορά, θα αξιοποιήσουμε την ισχύ του Νόμου του Moore για να κατασκευάσουμε την επόμενη γενιά λύσεων όχι μόνο καλύτερα, αλλά για να είναι σε θέση να κάνει περισσότερα” είπε ο CEO της Intel, Brian Krzanich.

 

Η Intel είναι μεγαλύτερος κατασκευαστής επεξεργαστών στον κόσμο, και στην πλειονότητα τους, οι υπολογιστές και οι servers σε κέντρα δεδομένων ενσωματώνουν chips που κατασκευάζει.

 

Η Altera από την άλλη, εστιάζει σε chips που ονομάζονται field-programmable gate arrays που οι πελάτες της μπορούν να επαναπρογραμματίσουν για συγκεκριμένες/ ειδικές εφαρμογές και χρησιμοποιούνται κυρίως στην αυτοκινητοβιομηχανία, στην αεροδιαστημική, σε βιομηχανίες κατασκευής ιατρικών μηχανημάτων κ.ά.

 

Οι δύο εταιρείες ήδη συνεργάζονται στενά, και η Intel είπε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα προϊόντα της Altera στα data-server chips της εταιρείας Xeon.

 

Link.png Site: C|Net