Σε δήλωση του στην ιστοσελίδα του The Register, ο Arun Raghunath μηχανικός λογισμικού της Intel ανανοίνωσε ότι η εταιρεία εργάζεται στην ανάπτυξη ενός εργαλείου που θα παράγει αυτόματα drivers συσκευών σε οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα.

 

Μία από τις πιο συνηθισμένες αιτίες για τα κολλήματα και τις αστοχίες των λειτουργικών συστημάτων αποτελούν αναμφισβήτητα οι οδηγοί λογισμικού (drivers) των συσκευών μας. Η διαδικασία του να συνθέσει κανείς τον κώδικα ενός driver βασίζεται κυρίως στη “μετάφραση” των εντολών του λειτουργικού συστήματος έτσι ώστε να επικοινωνούν με τις λειτουργίες των συσκευών. Αυτό συνεπάγεται ότι ένας προγραμματιστής για drivers θα πρέπει όχι μόνο να έχει πλήρη γνώση των λεπτομερειών της συσκευής, αλλά να είναι και άριστος γνώστης των εντολών των λειτουργικών συστημάτων.

 

Ο Raghunath εξηγεί ότι για να αναπτυχθεί το εργαλείο αυτόματης παραγωγής drivers από τους μηχανικούς των εργαστηρίων της Intel, χρησιμοποιούνται κυρίως αλγόριθμοι παιγνίων. Μπορεί κανείς να θεωρήσει ως έναν παίκτη τον driver και ως δεύτερο παίκτη τη συσκευή. Το εξωτερικό περιβάλλον μπορεί να αποτελέσει το λειτουργικό σύστημα. Έτσι όταν ο driver κάνει μία κίνηση, το περιβάλλον προσπαθεί να μεταβάλλει την κατάσταση της συσκευής. Ο συνδυασμός που θα κρατηθεί είναι αυτός που δε θα οδηγεί σε κάποια κατάσταση χωρίς “διέξοδο”.

 

Το εν λόγω εργαλείο σύμφωνα με τον Raghunath βρίσκεται σε πρώιμη φάση ανάπτυξης αλλά ο ίδιος ευελπιστεί να φτάσει στην ολοκλήρωσή του σύντομα.

 

Link.png Site: theregister.co.uk