Η Intel ανακοίνωσε ότι προς το τέλος του έτους θα αντικαταστήσει τα συγκεκριμένα chips με πιο εξελιγμένους επεξεργαστές.

 

Η εταιρεία επιβεβαίωσε σήμερα ότι μέσα στο 2009 σκοπεύει να σταματήσει την πώληση ενός από τα high-end desktop chips, λιγότερο από ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία τους.

 

Ο επεξεργαστής 2,93MHz Core i7 940 είναι ένα από τα τρία desktop chips που βασίζονται στην Nehalem μικρο-αρχιτεκτονική της Intel που κυκλοφόρησε στα τέλη του 2008. Σχεδιασμένο για high-end PCs, το chip περιλαμβάνει ενσωματωμένο χειριστή μνήμης, υποστήριξη για μνήμη DDR3 αλλά και τη διασυνδετική τεχνολογία QuickPath της εταιρείας.

 

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Intel, η τελευταία ημερομηνία που οι καταναλωτές θα έχουν το περιθώριο να παραγγείλουν το Core i7 940 θα είναι στις 4 Σεπτεμβρίου.

 

Η εταιρεία, αργότερα μέσα στο χρόνο, αναμένεται να κυκλοφορήσει πιο εξελιγμένα desktop chips που θα βασίζονται στην αρχιτεκτονική Nehalem.

 

Τον Φεβρουάριο, η Intel είχε ανακοινώσει ότι σκοπεύει να εφαρμόσει την διαδικασία κατασκευής των 32 νανομέτρων και τα επερχόμενα Nehalem desktop chips, με την ονομασία Clarkdale, θα παράγονται βάσει της συγκεκριμένης διαδικασίας. Η πιο εξελιγμένη μέθοδος κατασκευής συνεπάγεται ότι οι Clarkdale θα τρέχουν ταχύτερα και θα καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια σε σχέση με τους υπάρχοντες Core i7 επεξεργαστές.

 

Source.png Πηγή: pcw.gr