Κατά τη διάρκεια του keynote της Intel στην έκθεση Computex που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ταϊπέι, στη Ταϊβάν, η Πρόεδρος της Intel, Renee James έδειξε το... μέλλον της εταιρείας στις φορητές συσκευές.

Η Renee James έδειξε στους δημοσιογράφους και στους παρεβρισκόμενους ένα πρωτότυπο σχεδιασμό για PC 2-in-1, το οποίο στο εσωτερικό του διέθετε ένα τελευταίας γενιάς επεξεργαστή Intel Core M (5ης γενιάς Core για την ακρίβεια) που κατασκευάζεται σε κλίμακα 14nm (αναφερόμαστε βεβαίως στην αρχιτεκτονική Broadwell). Η οθόνη του hybrid tablet-laptop είχε διαγώνιο 12.5 ιντσών.

 

Χάρη στη νέα μέθοδο κατασκευής, οι νέοι, 5ης γενιάς επεξεργαστές Core της Intel, θα καταναλώνουν αρκετά λιγότερη ενέργεια (60% μικρότερο TDP), θα προσφέρουν υψηλότερη απόδοση (20-40% αύξηση) καθώς και μεγαλύτερη αυτονομία. Το hybrid tablet-laptop -το βάρος του είναι 670 γραμμάρια- που έδειξε η κ. James είχε πάχος μόλις 7.2 χιλιοστά, και δεν απαιτούσε ενεργή ψύξη (π.χ με ανεμιστήρα). Μαζί με το υβριδικό tablet-laptop, έδειξε και ένα dock, το οποίο είχε το πληκτρολόγιο ενώ διάθετε και σύστημα ψύξης, για αύξηση της απόδοσης.

 

gallery_286955_1114_20246.jpg

 

Όσο αφορά στη CPU, να αναφέρουμε ότι το φυσικό αποτύπωμα είναι μειωμένο κατά 50% σε σχέση με το παρελθόν, και αυτό σημαίνει ότι θα ενεργοποιήσει ένα νέο κύμα συσκευών, με μικρότερο πάχος αλλά και μικρότερες γενικότερα διαστάσεις.

 

Link.png Site: Gizmodo