Σύμφωνα με έγκυρες πηγές του Bloomberg η Intel ετοιμάζεται να εισέλθει στο χορό των smartphones σε συνεργασία με την κινέζικη κατασκευάστρια εταιρεία κινητών τηλεφώνων ZTE.

 

Χωρίς να αναφέρονται περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες, φημολογείται ότι το smartphone για το οποίο γίνεται λόγος θα είναι σχεδιασμένο από την Intel και θα περιλαμβάνει επεξεργαστή Atom. Η κατασκευή του όμως θα γίνει από την ZTE.

 

Καμία από τις δύο πλευρές δεν επιβεβαίωσε ή απέρριψε τη φημολογία. Εκπρόσωπος την Intel ανέφερε ότι λόγω δεσμεύσεων δε μπορεί να αναφερθεί περαιτέρω σε αυτό το θέμα, ενώ άνθρωποι της ZTE αποκαλύπτουν ότι έχουν γίνει ορισμένες συζητήσεις σε τεχνική βάση χωρίς να δώσουν παραπάνω επεξηγήσεις.

 

Υπενθυμίζεται ότι η ZTE είναι η κινέζικη εταιρεία η οποία κυκλοφόρησε τον περασμένο χρόνο το Blade, ένα οικονομικό Android smartphone παραπλήσιων δυνατοτήτων με τον ανταγωνισμό, το οποίο κοστολογεί στα 159€. Επίσης, στην Mobile World Congress 2011 η εταιρεία παρουσίασε το Skate, το οποίο πρόκειται να κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

 

Link.png Site: businessweek.com