Το υπερεπιτυχημένο μοντέλο διάθεσης εφαρμογών για το iPhone μέσω του app store επιθυμεί να φέρει στα netbooks η Intel παρουσιάζοντας σήμερα το AppUp Center.

 

Στα πλαίσια της CES 2010, της μεγαλύτερης έκθεσης καταναλωτικών ηλεκτρονικών στο κόσμο, ο Paul Otellini πρόεδρος της Intel, παρουσίασε τη πρόταση της εταιρείας του για τη διάθεση εφαρμογών αρχικά για netbooks. Οι χρήστες Windows ή Linux, ανοίγοντας το AppUp Center θα μπορούν να προμηθευτούν λογισμικό δωρεάν ή με χρέωση μέσα από μια μεγάλη λίστα κατηγοριών. Αυτές περιλαμβάνουν λογισμικό ψυχαγωγίας, επιχειρηματικό, παιχνίδια, παιδείας καθώς και οτιδήποτε σχετικό με ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

 

Η Intel επιθυμεί παράλληλα να συνεργαστεί με τους κατασκευαστές των netbook οι οποίοι θα μπορούν να προσαρμόσουν όπως θέλουν την εφαρμογή μέσω ενός SDK το οποίο διατίθεται ήδη. Οι πρώτες εταιρείες που θα υποστηρίξουν τη προσπάθεια της Intel είναι οι Acer, Asus, Dell και Samsung οι οποίες θα προσφέρουν το AppUp Center προεγκατεστημένο στους υπολογιστές τους.

 

Το όραμα της Intel για το AppUp Center δε περιορίζεται μόνο στα netbooks αλλά μελλοντικά υπόσχεται να το δούμε σε συσκευές με τεχνολογία Intel όπως handheld συσκευές η ακόμα και έξυπνες τηλεοράσεις. Μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση είναι διαθέσιμη από τη παρακάτω ιστοσελίδα.

 

Link.png Site: Intel AppUp Center

File.png Download: Intel AppUp client Beta 1.0