Μια γνώριμη διαδρομή για τον Jeff ο οποίος είχε αποχωρήσει το 2013 από την Intel για χάρη της Apple.

Ο Jeff Wilcox, διευθυντής αρχιτεκτονικής συστημάτων Mac της Apple, όπου επέβλεπε μεγάλο μέρος της μετάβασης της Apple Silicon στρατηγικής, εγκατέλειψε την Apple για να ενταχθεί στην Intel. Θα ηγηθεί των προσπαθειών της Intel να αναπτύξει το δικό της SoC.

Ο Wilcox κάνει αυτή την κίνηση μετά από οκτώ χρόνια ως βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη προϊόντων για desktops και laptops της Apple. Πριν από εκείνο το διάστημα, βρίσκονταν στην Intel, οπότε η μετακόμιση που κάνει τώρα, ουσιαστικά πρόκειται για μία επιστροφή και όχι για κάτι εντελώς νέο.

Στην ανακοίνωσή του στο LinkedIn έγραψε:

Μετά από οκτώ καταπληκτικά χρόνια αποφάσισα να αφήσω την Apple και να κυνηγήσω μια άλλη ευκαιρία. Ήταν μια απίστευτη διαδρομή και δεν θα μπορούσα να είμαι πιο περήφανος για όλα όσα καταφέραμε κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εκεί, με αποκορύφωμα τη μετάβαση Apple Silicon με τα SoC και συστήματα M1, M1 Pro και M1 Max. Θα μου λείψουν πολύ όλοι οι συνάδελφοι και οι φίλοι μου στην Apple, αλλά ανυπομονώ για το επόμενο ταξίδι που θα ξεκινήσει το 2022.

Μετά από κάποιες εβδομάδες όπου και ξεκίνησε στην Intel ανέφερε:

Είμαι στην ευχάριστη θέση να μοιραστώ μαζί σας ότι ξεκίνησα μια νέα θέση ως επικεφαλής στο τμήμα ανάπτυξης και αρχιτεκτονικής της Intel. Δεν θα μπορούσαν να είμαι πιο ενθουσιασμένος που επέστρεψα και θα δουλέψω με τις καταπληκτικές ομάδες εκεί για να βοηθήσω στη δημιουργία πρωτοποριακών SoC. Τα μεγάλα πράγματα είναι μπροστά μας.

Η κίνηση είναι αρκετά πρόσφατη αφού ο Wilcox ξεκίνησε στην Intel στις αρχές αυτού του μήνα. Η αλλαγή σχετίζεται με την ευρύτερη ιστορία της ανάπτυξης εξαιρετικά αποδοτικών τσιπ από την Apple και τον αγώνα της Intel να συμβαδίσει. Η Intel εργάζεται πάνω σε ένα νέο project που ελπίζει και ισχυρίζεται ότι θα ανταγωνιστεί τα πρόσφατα επιτεύγματα της Apple. Ο Wilcox μπορεί να είναι βασικός ηγέτης σε αυτές τις προσπάθειες της Intel.

  • Like 2