Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε η Intel στις Ηνωμένες Πολιτείες για συγκεκριμένο μοντέλο προσωπικού υπολογιστή, που αν γενικευθεί είναι πολύ πιθανόν να δημιουργήσει αντιδράσεις.

 

Συγκεκριμένα για το μοντέλο SX2841-09e της εταιρείας Gateway, ο υποψήφιος αγοραστής του μπορεί να προμηθευθεί επιπλέον με κόστος $50 μια κάρτα η οποία περιέχει ένα κωδικό. Βάζοντας το κωδικό αυτό στην ιστοσελίδα της Intel, ο χρήστης μπορεί να κατεβάσει ειδικό λογισμικό το οποίο «ξεκλειδώνει» τον επεξεργαστή Pentium G6951 ο οποίος βρίσκεται στον υπολογιστή με τελικό σκοπό την αύξηση των επιδόσεων του.

 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα hardware.info, η αναβάθμιση προσθέτει επιπλέον 1mb L3 Cache καθώς και υποστήριξη της τεχνολογίας HyperThread. Με βάση προγράμματα μέτρησης επιδόσεων, η διαφορά κυμαίνεται σε 5% καλύτερες επιδόσεις στα γραφικά και 60% συνολικά με βάση το πρόγραμμα SiSoft Sandra Whetstone.

 

H πρακτική αυτή δεν είναι καινούρια αφού συνήθως οι κατασκευαστές επεξεργαστών συνηθίζουν να «κλειδώνουν» τα τεχνικά χαρακτηριστικά των επεξεργαστών τους έτσι ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα υπερθέρμανσης. Με τη τεχνική του overclocking είναι δυνατή η αύξηση επιδόσεων φτάνοντας πολλές φορές σε εντυπωσιακά αποτελέσματα αλλά για πρώτη φορά όμως η Intel προσφέρει μια παρόμοια τεχνική ως υπηρεσία με χρέωση.

 

Link.png Site: Hardware.info

Picture.png Εικόνα: Intel Upgrade Card