Τον Οκτώβριο του 2020, η Intel αποκάλυψε ότι βρισκόταν σε συζητήσεις με την SK Hynix για την πώληση των επιχειρήσεων μνήμης και NAND flash storage της, και πάνω από ένα χρόνο μετά, ανακοίνωσε ότι επετεύχθη συμφωνία, με την Intel να βάζει στα ταμεία της $9 δισεκατομμύρια.

Εκείνη την εποχή, η Intel δεσμεύτηκε να εκποιήσει την επιχείρηση NAND flash memory που διατηρούσε, την επιχείρηση wafers και εξαρτημάτων NAND καθώς και το εργοστάσιο παραγωγής μνήμης NAND που εδρεύει στο Dalian της Κίνας. Σε αντάλλαγμα για την πώληση των παραπάνω επιχειρήσεων στην SK Hynix, η Αμερικάνικη εταιρεία θα λάβει μια αρχική πληρωμή $7 δισεκατομμυρίων για να ξεκινήσει η μετάβαση των περιουσιακών στοιχείων. Συγκεκριμένα, καθ' όλη τη διάρκεια αυτής της μετάβασης, η Intel θα διατηρήσει ορισμένα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας που σχετίζονται με το σχεδιασμό και την κατασκευή NAND wafers. Επιπλέον, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις εγκαταστάσεις στο Dalian κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής διαδικασίας.

Μετά την ολοκλήρωση της μετάβασης που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025, η SK Hynix θα αποκτήσει όλα τα υπόλοιπα περιουσιακά στοιχεία της Intel, συμπεριλαμβανομένων και των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την έρευνα και ανάπτυξη της μνήμης NAND και θα αναλάβει το υπόλοιπο χρέος της επιχείρησης που φτάνει τα $ δισεκατομμύρια. Τα περιουσιακά στοιχεία θα μεταφερθούν στην εταιρεία Solidigm, η οποία αποτελεί θυγατρική της SK Hynix, την επίβλεψη της οποίας θα αναλάβει ο Robert B. Crooke, ο οποίος είχε προηγουμένως διατελέσει Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του τμήματος Non-Volatile Memory Solutions της Intel.

Η Intel, από την άλλη πλευρά, δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει το ποσό που θα λάβει από την SK Hynix για την «παροχή κορυφαίων προϊόντων στην αγορά και για την προώθηση των αναπτυξιακών φιλοδοξιών της μακροπρόθεσμα». Με την επίτευξη της συμφωνίας μεταξύ των δύο εταιρειών, η Intel αποχωρεί από τη βιομηχανία της μνήμης flash NAND, τουλάχιστον για το προσεχές μέλλον.