Υπάρχουν στιγμές που όλοι μας θα έχουμε αναρωτηθεί τί συμβαίνει μέσα σε ένα λεπτό στο διαδίκτυο. Η Intel έρχεται να ικανοποιήσει αυτή την περιέργειά μας μέσα από ένα άρθρο που δημοσίευσε και περιγράφει αναλυτικά όλη τη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κάθε λεπτό.

Συγκεκριμένα μέσα σε ένα λεπτό περισσότερα από 204 εκ. emails στέλνονται, η Amazon διενεργεί πωλήσεις προϊόντων συνολικού τζίρου $83,000, περίπου 20 εκ. φωτογραφίες προβάλλονται και 3000 ανεβαίνουν στο Flickr. Επιπλέον προβάλλονται 6 εκ. σελίδες στο Facebook και αναπαράγονται συνολικά 61,000 ώρες μουσικής από το Pandora. Τέλος οι χρήστες παρακολουθούν 1.3 εκ. videos στο Youtube.

 

Το Computing αλλάζει και "αγγίζει" περισσότερους ανθρώπους μέσα από μια μεγαλύτερη γκάμα συσκευών. Από smartphones μέχρι και tablets, netbooks αλλά και notebooks. Αποδεικνύεται ότι ο καθένας από εμάς παραμένει "συνδεδεμένος". Όμως, ενώ είναι δύσκολο να αγνοήσουμε τον πολλαπλασιασμό των συσκευών, από την άλλη δεν βλέπουμε ότι αυτό ακριβώς είναι το ζήτημα.

 

infographic_1080_logo.jpg

Επιπλέον κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό, είναι ότι η αύξηση της χρήσης των smartphone συσκευών και ο πολλαπλασιασμός αυτών, έχει μεγάλη απήχηση και στον όγκο δεδομένων που διακινούνται μέσα από τα δίκτυα. Είναι πιο εύκολο να κατανοηθεί κάτι τέτοιο όταν το σκεφθεί κανείς μέσα στα πλαίσια των συνδεδεμένων στο διαδίκτυο συσκευών. Η μουσική, η παρακολούθηση video, το downloading φωτογραφιών, το τρέξιμο online παιχνιδιών, η ανανέωση των Twitter feeds και των status σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όλα αυτά αυξάνουν σημαντικά το διακινούμενο όγκο. Περίπου 640.000 Gb μεταφέρονται μέσα σε ένα λεπτό.

 

Να σημειωθεί ακόμη ότι ο αριθμός των δικτυωμένων συσκευών είναι αντίστοιχος με τον πληθυσμό της γης. Μέχρι το 2015 ο αριθμός θα είναι διπλάσιος του πληθυσμού της γης και θα απαιτούνται περίπου 5 χρόνια για να δει κάποιος το περιεχόμενο video που θα διακινείται μέσω δικτύου κάθε δευτερόλεπτο.

 

Link.png Site: http://scoop.intel.com/what-happens-in-an-internet-minute/[/url]']scoop.intel.com