Η νέα γενιά επεξεργαστών της Intel με την ονομασία Haswell αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους πολύ σύντομα, με την Intel να ανεβάζει πολύ ψηλά τον πήχη όσον αφορά την έκδοση που προορίζεται για φορητούς υπολογιστές.

Σύμφωνα με δήλωση στελέχους της Intel, οι φορητοί υπολογιστές που θα ενσωματώνουν το συγκεκριμένο chipset, θα δουν διαφορά έως 50% στην αυτονομία της συσκευής τους. Ο αριθμός αυτός είναι σε σύγκριση με το προηγούμενο chipset της εταιρείας, το Ivy Bridge και μάλιστα η Intel αναφέρει ότι η αυτονομία της συσκευής ακόμα και σε αδρανή κατάσταση, είναι έως και 20 φορές μεγαλύτερη χωρίς απώλεια στις επιδόσεις.

 

Οι εντυπωσιακές αυτές δηλώσεις είναι αποτέλεσμα της νέας αρχιτεκτονικής που ακολουθεί η εταιρεία και στην οποία περιλαμβάνεται ειδικό τσιπ για διαχείριση της ενέργειας του φορητού υπολογιστή αλλά και στις μικρότερες απαιτήσεις του Haswell.

 

Link.png Site: http://www.computerworld.com/s/article/9239509/Intel_claims_Haswell_will_offer_50_more_battery_life_in_laptops[/url]']Computer World