Η Intel ανακοίνωσε ένα νέο εργαλείο που κάνει το overclocking απλούστερη διαδικασία για όσους δεν έχουν τις απαραίτητες πληροφορίες ή γνώσεις για να «πειράξουν» το BIOS της μητρικής τους ή για όσους θέλουν χωρίς κόπο αυξήσουν με ασφάλεια και μηδενικό ρίσκο την απόδοση του υπολογιστή τους.

Το εργαλείο ονομάζεται Intel Performance Booster, και εξετάζει τα χαρακτηριστικά και τις ρυθμίσεις κάθε επεξεργαστή χρησιμοποιώντας αυτό που ονομάζει η Intel «hyper-intelligent automation» και τις βελτιστοποιεί ώστε να αυξήσει την απόδοση του συστήματος. Τέτοια εργαλεία δεν είναι βεβαίως κάτι νέο, αφού και η AMD προσφέρει κάτι τέτοιο για τους παλαιότερους επεξεργαστές Athlon, Phenom και πρόσφατα τους Ryzen ενώ και η Nvidia προσφέρει κάτι παρόμοιο για τις κάρτες γραφικών GeForce. Τα

Το εργαλείο της Intel κάνει τα πάντα αυτόματα, και θεωρητικά θα μπορούσε να προσφέρει τα ίδια οφέλη στην απόδοση με το «manual overclocking» με ένα κλικ. Σύμφωνα ωστόσο με τον Jim Tanous από το PCPerspective, αυτό δεν είναι απαραίτητα η αλήθεια, με την έννοια ότι ένας σχετικά έμπειρος χρήστης μπορεί κάνοντας τις απαραίτητες αλλαγές στις ρυθμίσεις του BIOS να πετύχει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Παρόλα αυτά η διαφορά στην απόδοση δεν θα είναι τόσο μεγάλη ή σημαντική, και αυτό λογικάθα ευχαριστήσει όσους θέλουν να αυξήσουν την απόδοση του υπολογιστή τους χωρίς κόπο ή οποιοδήποτε ρίσκο.

Δυστυχώς, για την ώρα το Intel Performance Booster λειτουργεί με ελάχιστους επεξεργαστές από την γκάμα της Intel και πιο συγκεκριμένα με τα μοντέλα Core i9-9900KF, Core i9-9900K, Core i7-9700KF, Core i7-9700K, Core i5-9600KF και Core i5-9600K. Όσοι έχετε κάποιο από τα παραπάνω μοντέλα, και θέλετε να δοκιμάσετε το εργαλείο, μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από την ιστοσελίδα της Intel.

Engadget

  • Like 1