Και ποιος είναι ο François Piednoël; Πιθανόν θα ρωτήσετε. Είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της εμπορικής επιτυχίας των προϊόντων της Intel και εργάστηκε σχεδόν για 20 χρόνια πάνω στην ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής των επεξεργαστών της.

Ο François Piednoël εργάστηκε πάνω στα αρχιτεκτονικά σχέδια των Katmai, Conroe, Penryn και Nehalem, καθώς και πάνω σε SoCs όπως των Sandy Bridge, Ivy Bridge, Haswell, Broadwell, Skylake και Kaby Lake. Επίσης συμμετείχε ενεργά στην ανάπτυξη της σειράς επεξεργαστών Atom και βοήθησε σημαντικά στην διαδικασία ολοκληρωτικής μετάβασης της Intel από την αρχιτεκτονική του Pentium 4 σε εκείνη του Core.

 

Επίσης έχει συμμετάσχει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Intel Hyperthreading, στην ανάπτυξη του CPUz καθώς και στην πλατφόρμα Android x86.

 

Το όνομα του François Piednoël είναι από τα μεγαλύτερα στη βιομηχανία, οπότε αποτέλεσε έκπληξη που υπέβαλλε την παραίτηση του αποφασίζοντας να εγκαταλείψει την Intel. Ο χρόνος θα δείξει προς τα πού θα οδηγηθεί επαγγελματικά, ωστόσο ο ίδιος απέκλεισε το ενδεχόμενο να ενταχθεί στις τάξεις της AMD.


Link.png Site: TechPowerUp