Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από άτομα στην αλυσίδα εφοδιασμού, η Intel εργάζεται στην επέκταση της διάρκειας ζωής της πλατφόρμας LGA 1700, με την ιστοσελίδα BenchLife να υποστηρίζει ότι η οικογένεια επεξεργαστών Bartlett Lake-S του Network and Edge Business Group της Intel βρίσκεται εντός χρονοδιαγράμματος και δεν θα αργήσει να κυκλοφορήσει.

Πριν από λίγες ημέρες, κυκλοφόρησαν φήμες που τοποθετούσαν τους επεξεργαστές «Bartlett Lake-S» στην κατηγορία των mainstream επιτραπέζιων υπολογιστών, λόγω των υποτιθέμενων συνδέσεων με τη σημερινή σειρά «Raptor Lake-S Refresh» -τόσο η πρώτη όσο και η δεύτερη που αποτελεί τη 14η γενιά των επεξεργαστών Intel Core βασίζονται στην κατασκευαστική μέθοδο Intel 7.

Η ιστοσελίδα BenchLife εκτιμά ότι η οικογένεια επεξεργαστών «Bartlett Lake-S» θα υποστηρίζει τόσο μνήμες DDR4 όσο και DDR5, χωρίς όμως να αναφέρει αν θα υποστηρίζονται και ECC modules.

Intel NEX_2.jpg

Τα άτομα από την αλυσίδα εφοδιασμού που αποκάλυψαν τις σχετικές πληροφορίες υποστηρίζουν επίσης ότι οι επερχόμενοι επεξεργαστές ενδέχεται να κυκλοφορήσουν ως τμήμα της 15ης γενιάς Intel Core.

Σύμφωνα με μία πηγή, ορισμένοι από τους νέους επεξεργαστές θα διαθέτουν σχεδιασμό μόνο με πυρήνες Performance (P-Core-only design), έως και δώδεκα σε αριθμό, και θα ενσωματώνουν «γραφικά» αρχιτεκτονικής Intel Xe έως και το μοντέλο Intel UHD Graphics 770. Σε άλλες περιπτώσεις θα υπάρχουν μοντέλα με έως και 16 πυρήνες Efficient (E-Core).

Bartlett Lake-S.png

Σε σύγκριση επίσης με τους σημερινούς επεξεργαστές «Raptor Lake-S Refresh», οι επερχόμενοι «Bartlett Lake-S» θα διαθέτουν εξειδικευμένο hardware ή κάποιου είδους βελτιστοποιήσεις για την επιτάχυνση εφαρμογών AI.

Η ιστοσελίδα BenchLife επισημαίνει πάντως ότι «κρίνοντας από τις προδιαγραφές, αυτό το προϊόν που ανήκει στο business group Intel NEX μπορεί να επεκταθεί στην καταναλωτική αγορά, ωστόσο η πηγή δεν ήταν κατηγορηματική και άφησε κάποιο περιθώριο ελιγμών».

  • Like 5
  • Thanks 1