Ο Chris Hook, επικεφαλής marketing του τμήματος Radeon Technologies Group (RTG) πριν από λίγες εβδομάδες παραιτήθηκε από την AMD, για να μάθουμε πριν από λίγες ημέρες ότι ο νέος σταθμός στην καριέρα του είναι η μεγάλη αντίπαλος της, Intel.

Στην Intel, ο Chris Hook θα αναλάβει επικεφαλής του τμήματος marketing για προϊόντα διακριτών γραφικών (ανεξάρτητων), επιβεβαιώνοντας τις φήμες ότι η Intel πραγματοποιεί μεγάλες επενδύσεις στην ανάπτυξη ενός διακριτού επεξεργαστή γραφικών που μπορεί να λειτουργήσει και ως super-scalar επεξεργαστής, για να δώσει τη δυνατότητα στην εταιρεία να ανταγωνιστεί τις Nvidia και AMD αποκτώντας μερίδιο στις αγορές του AI και blockchain computing.

Πριν από τον Chris Hook, είδαμε τον Jim Keller αλλά και τον Raja Koduri να μετακομίζουν στην Intel. Ο Jim Keller, μπορεί να παραιτήθηκε από την θέση του στην Tesla, όμως κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στην AMD, ανακοινώθηκαν ιδιαίτερα επιτυχημένες αρχιτεκτονικές, όπως η K7 (με τους Athlon, Athlon XP, Duron) και αργότερα η K8 (Athlon64) με το σετ εντολών AMD64 (x86-64).

Ο Jim Keller αποχώρησε από την AMD στη συνέχεια για να ακολουθήσει την Apple και να την βοηθήσει να αναπτύξει τα A4 και A5 System-on-Chips (SoCs), πριν ενταχθεί το 2012 ξανά στο έμψυχο δυναμικό της AMD και να ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στην αρχιτεκτονική “Zen” και τους νέους επεξεργαστές Ryzen.

5ae9a0424da49_0AF3gA4FFRMjNemwG.jpg.47b249fcecabedb117fc21ada1278b3f.jpg

Ο Raja Koduri πριν παραιτηθεί από τη θέση του εργαζόταν ως επικεφαλής του τμήματος Radeon Technologies Group της AMD και στην Intel ανέλαβε το νέο τμήμα της εταιρείας –το οποίο στελεχώνεται σταδιακά- Core & Visual Computing Group της Intel.

Αν και είναι σχεδόν σίγουρο πως η Intel έχει στόχο να αναπτύξει τη δική της GPU, οι παραπάνω κινήσεις πρόκειται να υποστηρίξουν και το σπουδαίο εγχείρημα του συνδυασμού Radeon Graphics με επεξεργαστή Intel Core στην ίδια συσκευασία chip.

TechPowerUp