Με την ανακοίνωση των νέων διακριτών καρτών γραφικών Arc, η Intel θα ξεκινήσει να προσφέρει υπολογιστές NUC (Next Unit of Computing) που βασίζονται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε δικό της hardware.

Στον υπολογιστή desktop νέας γενιάς NUC 12 «Serpent Canyon», o συνδυασμός ενός 11ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core (Tiger Lake) και της κάρτας γραφικών GeForce RTX 2060 (Turing) της Nvidia, δίνει τη θέση του σε έναν 12ης γενιάς επεξεργαστή Intel Core i7-12700H (Alder Lake-H) με 6 πυρήνες Performance και 8 πυρήνες Efficiency και στην κάρτα γραφικών Intel Arc «Alchemist» A770M. Η επιλογή της Intel να χρησιμοποιήσει mobile εκδόσεις των Alder Lake και Alchemist δεν έχει να κάνει μόνο με το χαμηλότερο TDP τους, αλλά ενδεχομένως και για την αξιοποίηση του χαρακτηριστικού Intel Deep Link.  

serpent canyon (3).jpg

H Arc A770M βασίζεται στην 6nm ACM-G11 GPU και διαθέτει 32 Χe Cores, 512 μονάδες εκτέλεσης και 4096 ενοποιημένες μονάδες σκίασης (unified shaders) και συνοδεύεται από 16GB μνήμης GDDR6 και δίαυλο μνήμης 256-bit. Ο συνδυασμός της με έναν 14πύρηνο επεξεργαστή Alder Lake-H θα έχει ως αποτέλεσμα ένα αρκετά ικανό σύστημα για δημιουργία περιεχομένου ή και για gaming. Το νέο σύστημα «Serpent Canyon» προσφέρει επίσης Thunderbolt 4, SDXC UHS-II, Wi-Fi 6E και 2.5 GbE μαζί με υποδοχές USB 3.2, DisplayPort και HDMI. Επί του παρόντος, η Intel δεν έχει κάνει γνωστή την ημερομηνία διάθεσης του.  

serpent canyon (1).jpg

  • Like 4