Σύμφωνα με πληροφορίες, η Acer σχεδιάζει να κυκλοφορήσει στην αγορά αρκετά premium laptops και τουλάχιστον ένα ultrabook τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με οθόνες high-PPI.

Αν και τα ακριβή χαρακτηριστικά τους δεν έχουν αποκαλυφθεί ακόμη, τουλάχιστον μια οθόνη των 15 ιντσών που παρουσίασε η εταιρεία έρχεται με ανάλυση των 2880x1620, η οποία είναι στην ουσία QWXGA+.

 

Επιπροσθέτως οι οθόνες 16:9 της Acer έχουν εντελώς διαφορετικό aspect ratio από τις Retina που συναντούμε στα Macbook Pro, κάτι που δείχνει ότι πρόκειται για εντελώς διαφορετικό panel, που δεν αποκλείεται να μην έχει φτιαχτεί καν από την LG.

 

Να σημειωθεί ότι οι Retina των 15 ιντσών είναι στην πραγματικότητα ανάλυσης 2880x1800, λόγω του πλεονεκτήματος του ύψους τους. Ορισμένοι μάλιστα που μπόρεσαν να δούν τις προαναφερθείσες οθόνες, περιέγραψαν τα χαρακτηριστικά τους όσον αφορά την ποιότητα εικόνας με ιδιαίτερα εγκωμιαστική γλώσσα.

 

Όσον αφορά το Metro περιβάλλον των Windows 8 αρκεί να αναφερθεί ότι είναι σχεδιασμένο εξαρχής για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε τέτοιες αναλύσεις. Το Metro έχει σχεδιαστεί ειδικά για χρήση σε PPI-dense οθόνες ενώ στην desktop μορφή τους δημιουργούνται προβλήματα με το scaling την εμφάνιση του κέρσορα, με την Microsoft να αναμένεται να κάνει σημαντικές βελτιώσεις στον τομέα αυτό τα επόμενα χρόνια.

 

Πάντως, η πιο επικρατούσα μέχρι στιγμής φήμη, είναι ότι η Acer δεν θα κυκλοφορήσει laptops με τις συγκεκριμένες οθόνες υψηλής ανάλυσης τουλάχιστον μέχρι την ερχόμενη Άνοιξη.

 

Link.png Site: http://www.techspot.com/news/51363-acer-to-intro-laptops-with-high-ppi-2880x1620-displays.html[/url]']techspot.com