Το νέο PHAB Plus υπόσχεται να εξαλείψει το δίλημμα της επιλογής ανάμεσα σε ένα smartphone και σε ένα απογοητευτικό, από άποψη απόδοσης, μικρό tablet επιδεικνύοντας όμορφη εμφάνιση και οθόνη 6,8 ιντσών, IPS LCD, ανάλυσης Full HD (1080 x 1920 pixels, 326ppi).

Σύμφωνα με την εταιρεία, αποτελεί την απάντηση της στην αγορά phablets, συνδυάζοντας τα καλύτερα στοιχεία των smartphones και των tablets σε μία συσκευή, με νεανική εμφάνιση. Οι εντυπώσεις μας από την πρώτη επαφή με την συσκευή στην έκθεση IFA δεν ήταν ακριβώς οι… παραπάνω, με την έννοια ότι η συσκευή χαρακτηρίζεται μάλλον από συντηρητική, και όχι από νεανική εμφάνιση. Βεβαίως, έχει πολλά θετικά –εφόσον εργάζεσαι και on-the-go- να έχεις μία συσκευή μαζί σου, αντί για μία, έστω και αν για την χρήση του ως smartphone, επιβάλλεται η αγορά ενός ζευγαριού ακουστικών ή ενός Bluetooth headset.

 

P1010420.jpg


P1010421.jpg


Το Lenovo PHAB Plus είναι μία Dual SIM συσκευή, και αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να εγκαταστήσετε δύο διαφορετικές κάρτες SIM ενώ επιπλέον υποστηρίζει δίκτυα 4G LTE. Βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 615 SoC, το οποίο συνοδεύουν 2GB RAM και 32GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου ενώ ενσωματώνει μπαταρία 3500mAh.

 

Στην πρόσοψη διαθέτει κάμερα 5,0 Megapixels ενώ στο πίσω μέρος του, ενσωματώνει μία κάμερα που βασίζεται σε αισθητήρα 13 Megapixels και συνοδεύεται από dual LED flash. Η ρύθμιση Panorama Selfie και το dual-LED flash βοηθούν τους χρήστες να βγάζουν φωτογραφίες με πιο φυσικό χρώμα και με πιο αληθοφανείς αποχρώσεις ενώ με την ρύθμιση Low Light, η απόδοση της κάμερας σε συνθήκες με χαμηλό φωτισμό βελτιώνεται σημαντικά. Με το Smart Tool επίσης, οι χρήστες μπορούν να βγάζουν φωτογραφίες από κάθε γωνία και μετά να τις μετατρέπουν και να τις ευθυγραμμίζουν για καλύτερα αποτελέσματα.

 

Το PHAB Plus είναι ιδανικό τόσο για δεξιόχειρες αλλά και αριστερόχειρες, αφού παρέχει κατάλληλες λειτουργίες στο λογισμικό ώστε να ευνοείται η χρήση με το ένα χέρι. Οι χρήστες μπορούν να ενεργοποιούν με double tap την οθόνη, να πατούν παρατεταμένα οπουδήποτε στην οθόνη για να τραβήξουν μία φωτογραφία, να απαντούν σε κλήσεις με την φωνή, να χρησιμοποιούν πληκτρολόγιο που προσαρμόζεται στην χρήση του ενός χεριού κ.ά.

 

P1010422.jpg

 

Η συσκευή βασίζεται στο Android 5.0 Lollipop πάνω από το οποίο η Κινέζικη εταιρεία έχει προσαρμόσει το Vibe UI και όπως όλα δείχνουν, θα κάνει την εμφάνιση του και στη χώρα μας μέχρι το τέλος του έτους.

 

Η αποστολή του insomnia στην IFA 2015 είναι χορηγία της ΓΕΡΜΑΝΟΣ