Το Vibe Pure UI, το γραφικό περιβάλλον που χρησιμοποιεί η Lenovo σε όλα τα android smartphones που κατασκευάζει, σίγουρα δεν θεωρείται ένα από τα καλύτερα στην αγορά, κάτι που όπως φαίνεται γνωρίζει και η ίδια η εταιρεία.

Όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα Gadgets 360, ο Anuj Sharma, επικεφαλής του τμήματος marketing της Lenovo στην Ινδία, το Vibe UI θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν και τη θέση του θα πάρει το stock περιβάλλον της πλατφόρμας με ελάχιστες αλλαγές. Ο Sharma αναφέρει ότι η κίνηση αυτή της Lenovo πραγματοποιείται μετά από απαίτηση των πελατών της εταιρείας που έκαναν σαφές ότι προτιμούν το προκαθορισμένο περιβάλλον που παρέχει η Google παλαιότερα στα Nexus και πλέον στα Pixel μοντέλα και το οποίο θεωρείται πιο «ελαφρύ» χωρίς περιττές και άχρηστες εφαρμογές.

 

Επιπλέον η αλλαγή αυτή θα έχει σημαντική επίπτωση και στην ταχύτητα με την οποία θα κυκλοφορούν οι αναβαθμίσεις στις διάφορες συσκευές της Lenovo, πάντα προς το καλύτερο, συμπεριλαμβανομένου και της επερχόμενης έκδοσης του Android O το Φθινόπωρο. Επιλέγοντας το stock android, η Lenovo έρχεται σε πλήρη αρμονία και με τα smartphones της Motorola που επίσης κατασκευάζει, και τα οποία εδώ και χρόνια έρχονται με stock Android. Τέλος, το πρώτο Lenovo smartphone που θα κυκλοφορήσει με stock android θα είναι σύντομα το K8 Note.

 

Link.png Site: TheVerge