Σε λίγο καιρό, τα Moto κινητά θα πάψουν να αποκαλούνται Motorola. Αντ' αυτού θα είναι γνωστά ως κινητά της Lenovo, παρόλο που αναμένεται να διατηρήσουν την ονομασία Moto στον τίτλο τους και το γνωστό λογότυπο M.

Όπως είναι ευρέως γνωστό, η Lenovo εξαγόρασε το mobile τμήμα της Motorola από την Google το 2014. Τις εν λόγω αλλαγές ανακοίνωσε ο Rick Osterloh, COO της Motorola, στο CNET στη CES. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι θα αποσυρθεί σταδιακά η εμπορική ονομασία Motorola, την οποία ωστόσο η Lenovo θα εξακολουθήσει να χρησιμοποιεί σε οργανωτικά περιβάλλοντα.

 

Επιπλέον, το mobile τμήμα της Motorola περιλαμβάνει προϊόντα όπως το smartwatch Moto 360, του οποίου η ονομασία ενδέχεται να αλλάξει (πιθανό σενάριο είναι η ονομασία Lenovo Moto 360).

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Motorola ανέκαθεν διατηρούσε ισχυρή και δημοφιλή παρουσία στον mobile χώρο από τότε που εφηύρε το κινητό τηλέφωνο, πριν από 40 χρόνια περίπου. Ακόμη, τα τελευταία χρόνια ήταν επίσης πετυχημένα, ιδίως όταν η Google εξαγόρασε το τμήμα κινητής τηλεφωνίας της Motorola το 2012 και κυκλοφόρησε το Moto X το 2013.

 

Πρόκειται για μια αρκετά επιτυχημένη συσκευή, η οποία αποτέλεσε την αφετηρία για νέες σειρές κινητών Moto, όπως λόγου χάρη τα Moto E και Moto G, οι οποίες ποικίλλουν ως προς τις τιμές και τα χαρακτηριστικά που προσφέρουν.

 

Μάλιστα, ο Osterloh δήλωσε στο CNET ότι η Lenovo θα εξακολουθήσει να εστιάζει στα συγκεκριμένα κινητά, ενώ παράλληλα ο ίδιος ο Osterloh και η ομάδα του θα εξακολουθήσουν να είναι υπεύθυνοι για τις mobile δραστηριότητες στη Lenovo.

 

Link.png Site: TheVerge