Πρόσφατα η Lenovo ανακοίνωσε τα αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού έτους, το οποίο μόνο επιτυχημένο μπορεί να χαρακτηριστεί, αφού παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 34,9%. Την ίδια στιγμή η βιομηχανία παρουσίασε αύξηση στις πωλήσεις κατά μόλις 3%. Όπως ήταν λογικό, ο Yang Yuanqing, CEO της εταιρείας, πήρε ένα bonus $3.000.000 επειδή έκανε καλά τη δουλειά του. Η είδηση όμως δεν είναι εκεί.

Συνήθως αυτά τα bonus πηγαίνουν σε ακριβά αμάξια, πολυτελή σπίτια και ταξίδια, όμως ο Yuanging ακολούθησε ένα διαφορετικό δρόμο. Αποφάσισε να σπάσει το ποσό σε 10.000 μέρη και να το διαθέσει στους χαμηλότερου επιπέδου υπαλλήλους της εταιρείας. Το τελικό bonus που πήρε ο καθένας τους ήταν περίπου $314. Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε πως αυτοί οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια της Κίνας κερδίζουν κατά μέσο όρο $354-$450 μηνιαίως, οπότε για αρκετούς το bonus που τους έδωσε ο CEO της Lenovo ήταν σαν… ένας επιπλέον μισθός!

 

Μπορεί ο Yuanging να μην είναι ένας μοντέρνος Ρομπέν των Δασών, αφού την προηγούμενη χρονιά αύξησε την περιουσία του κατά $14 εκατομμύρια, όμως είναι ευχάριστο να βλέπεις ένα CEO να μοιράζει ένα μέρος των εσόδων του.

 

Source.png Πηγή: away.gr