Σε ειδική εκδήλωση για τον τύπο, η Lenovo παρουσίασε σήμερα τα πρώτα υβριδικά laptops της εταιρείας με Windows 8 και Windows RT, τα οποία διαθέτουν οθόνη αφής και μια σειρά από διαφορετικές λειτουργίες, ανάλογα με τις ανάγκες.

Τα IdeaPad Yoga 11 είναι η πρόταση της Lenovo για την πλατφόρμα των Windows RT κάτι που σημαίνει ότι στηρίζεται σε επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και συγκεκριμένα στον τετραπύρηνο Nvidia Tegra 3. Όπως φανερώνει και η ονομασία του, διαθέτει οθόνη 11.6' ιντσών με ανάλυση 1366x768 και υπόσχεται αυτονομία που θα ξεπερνά τις 10 ώρες.

 

Το IdeaPad Yoga 13 στηρίζεται σε επεξεργαστή Intel τρίτης γενιάς Core i3, Core i5 και Core i7. Τρέχει φυσικά την έκδοση Windows 8 Pro η οποία δεν έχει κανένα περιορισμό με τις desktop εφαρμογές ενώ η οθόνη των 13'3 ιντσών είναι τεχνολογίας IPS, με ανάλυση 1600x900. Ο χρόνος αυτονομίας που δίνει η εταιρεία κυμαίνεται στις 8 ώρες.

 

Και τα 2 μοντέλα διαθέτουν πληκτρολόγιο κάτι που τα κάνει πρωτίστως laptops/ultrabooks με τη διαφορά ότι μπορούμε να τα μετατρέψουμε σε tablets μόλις γυρίσουμε την οθόνη κατά 360° με μια αρκετά απλή κίνηση εξού και η ονομασία Yoga.

 

IdeaPad Yoga
Album: IdeaPad Yoga
6 images
0 comments

 

 

 

nikidimitrisyoga.jpg

 

Σύμφωνα με τις τιμές που ανακοίνωσε η Lenovo, το IdeaPad Yoga 11 διατίθεται σε 2 μοντέλα με 32 ή 64gb αποθηκευτικό χώρο και τιμή €799 και €899 αντίστοιχα. Το IdeaPad Yoga 13 κυκλοφορεί ήδη στα καταστήματα με τιμή €1099 για το μοντέλο με επξεργαστή Core i3 και 128gb SSD δίσκο ενώ το μοντέλο των €1499 θα περιλαμβάνει επεξεργαστή Core i7 και SSD δίσκο των 256gb. Ένα τρίτο μοντέλο με επεξεργαστή Core i5 αναμένεται το επόμενο τρίμηνο και με τιμή €1299.

 

Επιπλέον η Lenovo παρουσίασε το Helix, ένα ακόμα υβριδικό laptop/tablet με αποσπώμενο πληκτρολόγιο αυτή τη φορά, το οποίο παρουσιάστηκε επίσημα στην πρόσφατη CES 2013 και αναμένεται στη χώρα μας προς τα τέλη Μαρτίου με τιμή €1699.

 

 

lenovohelix.jpg

 

Κατά την παρουσίαση έγινε γνωστό ότι τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά, δεν πρόκειται να δούμε κάποιοα από τα smartphones της Lenovo στην ελληνική αγορά.