Σύμφωνα με έρευνα του Gartner, η Lenovo έχει εκτοπίσει τη Hewlett-Packard από την πρώτη θέση των κορυφαίων κατασκευαστών ηλεκτρονικών υπολογιστών, μια θέση που η τελευταία κράτησε για έξι συνεχόμενα χρόνια. Στα αποτελέσματα της έρευνας η Lenovo αποσπά μερίδιο 15.7% στις αποστολές υπολογιστών στα ράφια των καταστημάτων, έναντι του 15.5% που κατέχει η HP.

Το Gartner αναφέρει ότι ο μεγαλύτερος παράγοντας για τη μεγάλη αύξηση του μεριδίου της Lenovo είναι η επιθετική τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, ειδικότερα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι η πρώτη φορά για την εταιρεία που καταλαμβάνει την πρώτη θέση στη λίστα, ένα επίτευγμα που το κατέκτησε σταδιακά, βλέποντας τα ποσοστά της να αυξάνονται ολοένα και περισσότερο τα τελευταία δύο χρόνια.

Stats.jpg

 

Η άνοδος της Lenovo έρχεται σε μια περίοδο όπου οι πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών έχουν μειωθεί σημαντικά, ιδιαίτερα κατά το τρίτο τρίμηνο του 2012 με το σημαντικότερο λόγο να αποτελεί η αναμονή των καταναλωτών για την κυκλοφορία των Windows 8 στις 26 Οκτωβρίου. Στην αντίπερα όχθη, η πτώση της HP έρχεται σε μια αρκετά κρίσιμη εποχή για την εταιρεία η οποία ανακοίνωσε την κατάργηση 29.000 θέσεων εργασίας, μια διαδικασία που θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το 2014. Όπως και άλλες εταιρείες, η HP δεν κατάφερε μέχρι στιγμής να συμβαδίσει με την "μετά Η/Υ εποχή", καθώς το TouchPad tablet που είχε κυκλοφορήσει απέτυχε να κερδίσει την αγορά, γεγονός που οδήγησε στη διακοπή της κυκλοφορίας του τον Αύγουστο του 2011.

 

Link.png Site: mashable.com