Διαρροή θέλει το νέο επαγγελματικό laptop της Lenovo να έρχεται με οθόνη 16:10, Intel Tiger Lake και να ζυγίζει λιγότερο από ένα κιλό.

Η Lenovo μπορεί να τηρεί σιγή ιχθύος σε ό,τι αφορά το επερχόμενο ThinkPad X1 Nano, όμως οι φήμες που έκαναν την εμφάνισή τους προ ημερών στο Twitter μας έδωσαν μια πρώτη εικόνα, τόσο σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό, όσο και αναφορικά με τα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

Η premium πρόταση της Lenovo στην κατηγορία των επαγγελματικών laptop λοιπόν, θα είναι μικρότερη σε μέγεθος και ελαφρύτερη σε σχέση με τον προκάτοχό της. Το design παρουσιάζει βέβαια αρκετές ομοιότητες, ωστόσο το βάρος έχει πέσει κάτω από το ένα κιλό. Αποτέλεσμα αυτού του τελευταίου, είναι η μείωση της χωρητικότητας της μπαταρίας στις 48 Wh.

Η Lenovo έχει στηριχθεί στην αρχιτεκτονική Tiger Lake της Intel, οπότε ως εκ τούτου το ThinkPad X1 Nano θα εκμεταλλεύεται την τεχνολογία 10 nm. Θα πλαισιώνεται δε και από 16 GB RAM. Το laptop θα διαθέτει μόλις δύο θύρες USB Type-C, βαδίζοντας στα χνάρια της Dell (βλ. νέο XPS 13), ενώ θα είναι το πρώτο ThinkPad που θα υποστηρίζει Thunderbolt 4 και συνδεσιμότητα 5G. Η οθόνη του συστήματος θα είναι στις 13 ίντσες με ανάλυση 2K, λόγο διαστάσεων 16:10 και φωτεινότητα 450 cd/m2, καταλαμβάνοντας το 85% της επιφάνειας της πρόσοψης.

Αν τα παραπάνω επιβεβαιωθούν, τότε κατά πάσα πιθανότητα το Lenovo ThinkPad X1 Nano θα κάνει την εμφάνισή του προς τα τέλη του χρόνου.