Τόσο η LG, με το G5, όσο και η Lenovo με την οικογένεια Moto Z, έδειξαν στον κόσμο την δική τους εκδοχή για το πώς θα έπρεπε να μοιάζει ένα αρθρωτό (modular) smartphone, εστιάζοντας κυρίως στα πρόσθετα εξαρτήματα που μπορεί κάποιος να προσαρμόσει.

Τα πρόσθετα και τα add-ons για το G5 κατασκευάζονται όλα από την Κορεάτικη εταιρεία μέχρι στιγμής ωστόσο στην περίπτωση της Lenovo, στο όλο εγχείρημα εμπλέκονται και άλλοι κατασκευαστές, όπως η Hasselblad, η JBL κ.ά. Μάλιστα, με την ανακοίνωση του Moto Mod Development Kit, η Lenovo ευελπιστεί ότι θα αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των add-ons για την σειρά Moto Z αλλά και ότι το σύστημα Mod θα προχωρήσει πέρα από τα απλά αξεσουάρ σαν αυτά που έχουν ήδη παρουσιαστεί.

 

Πέρα από ένα βασικό kit, η Lenovo παρέχει add-ons και δείγματα mods για να επιδείξει πιθανές εφαρμογές ή βάσεις για πιο σύνθετα και πολύπλοκα mods, όπως ένας HAT Adapter, που επιτρέπει την προσαρμογή κάθε Raspberry Pi HAT αλλά και “Personality Cards”, για Audio, Display ή Sensors που συνδέονται με το πρότυπο Moto Mod (Reference Moto Mod).

 

gallery_286955_3366_13238.jpg

 

To Moto Mod Dev Kit κοστίζει μόνο του $125, με τον HAT Adapter και τις διάφορες Personality Cards να πωλούνται ξεχωριστά. Το development kit είναι ήδη διαθέσιμο στην Κίνα, στην Ν. Αμερική και στην Ευρώπη ενώ στον Καναδά αναμένεται να διατεθεί στις 5 Οκτωβρίου.

 

 

Link.png Site: SlashGear